oo_8x8tT.jpg

Kalabalık sınıflar geliyorEğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, ilimizde Anadolu liselerinin talebe yanıt verememesi sonucu, 7-8 tane okulun ikili eğitime geçeceği bilgisini aldıklarını söyledi.



24 Ağustos 2019 Cumartesi
Gaziantep

Gaziantep 27 Gazetesi'nden Meral Kınacılar'a konuşan Ersönmez, “Maalesef eğitimi geriye götüren ikili sistem liselere yeniden dönmüş oluyor. İşte yeniden kalabalık sınıflar, yeniden kalabalık okullar. Ve zar zor yapılan birçok sosyal, kültürel, sportif uygulama alanlarının birçoğu derslik yapılmak zorunda kalınacak. Eleştirilerimizde haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

DAHA DA GERİYE GİTTİK

Ali Ersönmez, yeteri kadar anadolu lisesi olmadığı için, imam hatip ve meslek liseleri üzerinde sürekli bir okullaşma planlaması yapıldığı için bugün anadolu liselerinin talebinin karşılanamadığını iddia etti. Ersönmez, “İlimizdeki planlamaya göre 2019’un sonunda okulların hepsi normal eğitime geçecekti. Bir yıl önceki açıklamalar genelde böyleydi. Ama bu yıl ilimizde özelikle liseye geçiş sisteminden sonra, anadolu liselerinin talebe yanıt verememesi sonucunda 7-8 tane okulun ikili eğitime geçmesiyle ilgili çalışma yürütüldüğü bilgisi var ki, ciddi anlamda bir çalışma. Bu eğitimde derslik sorunu, öğrenci sorunu, doğru okullaşma sonununu çözemediğimizi gösteriyor. Bu sorunun bir iki yıl önceye göre daha da geriye gittiğini gösteriyor” diye konuştu. 

TALEBİ KARŞILAYAMIYOR

Okullara fazla kayıt nedeniyle ikili eğitime geçildiğini dile getiren Ersönmez,”Liselerde son 3-4 yılda yapılan okullaşma şeklinin velinin, öğrencinin, akademik talebine, ihtiyacına göre değil, sadece bakanlığın kendi kurgusuna, planlamasına, kendi anlayışına göre yapılandırması sonucu yeteri kadar anadolu lisesi olmadığı için, imam hatip ve meslek liseleri üzerinde sürekli bir okullaşma planlaması yaptıkları için bugün gördüğümüz anadolu liselerinin talebini karşılayamamaktadır” dedi.

HAKLI ÇIKTIĞIMIZ İÇİN ÜZGÜNÜZ

Bugün eleştirilerinde haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen Ersönmez, “Bizim eleştirdiğimiz herşeyden önce velinin, öğrencinin, eğitim almak isteyen bütün bireylerin akademik ihtiyacını gören bir yerden bir okullaşma planı yapılması. Ama ilimizde bunun yapılmadığı görülmektedir. Maalesef eğitimi geriye götüren ikili sistem liselere yeniden dönmüş oluyor. İşte yeniden kalabalık sınıflar, yeniden kalabalık okullar. Muhtemelen şöyle birşey yapılacaktır, okullar ikili eğitime geçilirkende zar zor yapılan birçok sosyal, kültürel, sportif uygulama alanlarının birçoğu derslik yapılmak zorunda kalınacak. Daha çok teorik eğitimle sınırlı bir okullaşma şekli yeniden geliyor” şeklinde konuştu. Meral KINACILAR

Kaynak: Gaziantep27






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi