aa_u020J.jpg

Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nden Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama Hastanesine Başhekim Yardımcısı olarak, Doktor Öğretim Görevlisi Muhammed Bora Uzuner’ in atanması sonrası, yanlış bilgilere dayalı olarak, haksız bir şekilde bir meslek grubunun itibarını zedeleyici mahiyette eleştiriler yer aldığını gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.



27 Ağustos 2019 Salı
Güncel

Birliğin yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:‘’Son günlerde, gerek yazılı ve görsel basında, gerekse sosyal medyada, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama Hastanesine Başhekim Yardımcısı olarak, Doktor Öğretim Görevlisi Sayın Muhammed Bora UZUNER’ in atanması sonrası, yanlış bilgilere dayalı olarak, haksız bir şekilde bir meslek grubunun itibarını  zedeleyici mahiyette eleştiriler yer almıştır.

Sayın Muhammed Bora UZUNER Veteriner Fakültesi mezunu olup, Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde Anatomi Ana Bilim Dalında doktora yapmış başarılı bir bilim insanıdır. Başhekim yardımcılığına atanmasının öncesinde ise aynı fakültenin dekan yardımcılığı görevinde de bulunmuştur.

Sayın hocamız, bu güne kadar bütün akademik çalışmalarını beşeri tıp üzerine yoğunlaştıran, konusu ile ilgili çok sayıda bilimsel çalışmalar yürütmüş değerli bir akademisyendir.

Hekimlik eğitimi, fizyoloji, patoloji, mikrobiyoloji, biyokimya ve anatomi gibi temel bilimlerin eğitimleri ile başlar. Bu eğitimler, beşeri hekim, diş hekimi ve veteriner hekimler için aynı müfredatı içeren ortak eğitim alanıdır. Hekimliğin temelini oluşturan bu eğitimler  birçok üniversitede ortak sınıflarda verilmiştir.

Bu çerçevede birçok Tıp Fakültesinin temel bilimler bölümlerinin öğretim üyeleri, hatta anabilim dalı başkanları veteriner hekim kökenlidir.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği olarak, bir meslek mensubumuzun haksız ve mesnetsiz ifadelerle atandığı göreve layık görülmemesini ve mesleğimizin kamuoyu  nezdinde  kişisel polemiklere alet edilerek küçük düşürülmesine yönelik yaklaşımları kınıyoruz.

Bu hassasiyetimiz kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’

TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ

MERKEZ KONSEYİ

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi