islim_ym205.jpg

Doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar gerek vatandaşı gerekse sanayiciyi kaygılandırıyor.



5 Eylül 2019 Perşembe
Gaziantep

Yılbaşından bugüne konutlarda ve küçük sanayi kuruluşlarında doğalgaza yaklaşık  yüzde 40,63, elektrikte ise; konutlarda zam oranı yaklaşık  yüzde 41.9 olarak gerçekleşti.  Vatandaş doğalgazda geçtiğimiz yıl gelen faturayı yüzde 40 daha zamlı ödeyecek. Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan, üretimde önemli bir girdi olan gaz ve elektriğe gelen zamların, enflasyonla mücadelede çözüm olmadığını belirterek, “ Sanayici ve vatandaşı mağdur eden, kaygılandıran bu artışların tekrar gözden geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

DAHA AĞUSTOS’UN BAŞINDA ZAM YAPILDI

Ağustos’un başında yüzde 15 artış yapılan doğalgaza, şimdi de yüzde 14,90 artış yapıldığını belirten İslim Arıkan, “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından doğalgaz fiyatlarına yüzde 14,90 zam yapıldı. EPDK; Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi’nin (BOTAŞ) ilan ettiği doğal gaz toptan satış fiyatları kapsamında, konut tüketicilerinin de dahil olduğu yıllık 300 bin metreküp ve altı tüketiciler için nihai doğalgaz satış fiyatlarında ortalama yüzde 14,90 artışa gidildiğini açıkladı. Ağustos’un başında yüzde 15 artış yapılan doğalgaza, bir ay içinde yüzde 14,90 oranında ikinci bir artış yapıldı. Doğalgazda; yılbaşından bugüne konutlarda ve küçük sanayi kuruluşlarında yaklaşık  yüzde 40,63  oranında artış yapıldı, elektrikte ise; tarife değişim 1 yıllık bilançosuna bakıldığında, konutlarda zam oranı yaklaşık  yüzde 41.9 olarak gerçekleşti” diye konuştu.

BU ZAMLAR TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Bu zamların gözden geçirilmesini isteyen Arıkan,”Doğalgaz rezervlerine yakınlığı nedeniyle, jeopolitik açıdan enerji koridoru niteliğinde olan Ülkemiz’de; taşıma ve depolama altyapısının güçlenmesi, ucuz, kesintisiz, kaliteli, rekabete dayalı esaslar çerçevesinde, doğalgaz  pazarının önünün açılması, serbest rekabetle gaz fiyatlarının dengelenmesi, Elektrik İmalat Sanayinin bir an önce üretime geçilmesi, ele alınacak yeni projelerin teçhizatının bu sanayimizden sağlanması, Maliyet azaltıcı önlemlerin alınması, önem arz etmektedir. Üretimde önemli bir girdi olan gaz ve elektriğe zamlar, enflasyonla mücadelede çözüm değildir. Sanayici ve vatandaşı mağdur eden, kaygılandıran bu artışların tekrar gözden geçirilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi