dondurma_6y1l6.jpg

Gaziantep’te bulunan bazı dondurmacılar, dondurma ücretinin dışında bir de servis ücreti alıyor. Vatandaştan servis ücreti alınmasının ne kadar ticaret ahlakına uygun olup olmadığı merak edilirken, vatandaştan fazla ücret alan bu işletmeleri denetleyen kurum olup olmadığı ise merak konusu.



5 Eylül 2019 Perşembe
Gaziantep

DETAY-ÖZEL HABER

Gastronomi şehriyiz diye övünüyoruz. Başta Fatma Şahin olmak üzere, şehrimizin önde gelen kurumları, kuruluşları, valisinden, vekiline, bürokratından hemen hemen herkes gastronomi şehri olmamız için çaba gösteriyor. Ancak bazı esnaf ve işletmeler, bu iyi niyetli çabaları maalesef kötüye kullanabiliyor. Bu işletmelere örnek olarak dondurmacıları verebiliriz.

MASA DA OTURUP YERSENİZ SERVİS ÜCRETİ ÖDÜYORSUNUZ!

Yaz aylarında hava sıcak olunca ister istemez serinlemek için dondurmacılara gidip dondurma yiyorsunuz. Örneğin 200 gram sade donduma yiyorsunuz. Oda tarifesine göre 6 lira hesap ödemeniz gerekirken, sizden 8-9 lira alınıyor. Yani 2-3 lira dondurmayı masada oturup yediğiniz için servis ücreti ödüyorsunuz.

NE KADAR AHLAKİ

Vatandaşların iyi niyetini fırsata çevirip hem dondurma ücreti alan, su içen olursa su ücreti alarak gerekli karı elde eden işletmelerin bunun üzerine bir de servis ücreti almasının ne kadar ahlaki, ne kadar ticaret ahlakına uygun olduğu merak konusu.

KİM DENETLİYOR?

Vatandaştan bu şekilde ücret alarak haksız kazanç elde eden söz konusu işletmelere müşteriler tepki gösterirken, bu işletmeleri denetleyen kurum ve kuruluş var mı? Var ise denetim yapılıyor mu? sorusunu yöneltiyorlar.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi