aa_sz6a7.jpg

Rektör Ali Gür’ün göreve geldikten sonra geriye doğru giden Gaziantep Üniversitesi’ne eleştiriler sürüyor. Makine Mühendisleri Odası(MMO) Gaziantep Şube Başkanı Hüseyin Ovayolu GAÜN’ün sanayiye etkisi azaldığına dikkat çekerek,‘’Bazı bölümlerde kontenjanlar doldurulamadı. Burayı tercih eden öğrencilerin başarı sırlamasında gerilerde kaldığını görüyoruz. Bu durumda eğitim kalitesi ile ilgili olarak kafalarda soru işaretlerine neden oldu. ‘’dedi.



20 Eylül 2019 Cuma
Gaziantep

Gaziantep Ekspres Gazetesi’ne konuşan Ovayolu, şunları söyledi: “Sanayi ile Üniversitenin entegrasyonun da bir sorun var. Akademisyenlerin sanayiye gitmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile yaptığımız görüşmelerde de konuyu gündeme aldık. Geçmiş yıllarda Gaziantep Üniversitesi’nin hocaları çok iyiydi, laboratuvar imkânları çok iyiydi ve kent sanayisinin gelişmesine büyük katkılar sundular. Son dönemlerde başarı sıralaması 240 bin, 250 bin civarında olan öğrenciler Gaziantep Üniversitesi’ne girmeye başladı. Bazı bölümlerde kontenjanlar doldurulamadı. Burayı tercih eden öğrencilerin başarı sırlamasında gerilerde kaldığını görüyoruz. Bu durumda eğitim kalitesi ile ilgili olarak kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Burada bulunan hocalarımız emekli oldu, başka üniversitelere gittiler. Laboratuvar imkânlarımız da çok yenilenmedi, güncellenmedi. Dolayısıyla Gaziantep Üniversitesi’nin yeniden kent sanayisine katkıda bulunabilmesi için gelişen koşullara çabucak adapte etmesi gerekiyor.

“GAÜN’ÜN SANAYİYE ETKİSİ AZALIYOR”

“Aksi halde Gaziantep Üniversitesi’nin kent sanayisine olan etkisi azalacak, sanayimiz bu işten yara alacak. Katma değeri yüksek olan ürünleri üretemeyecekler. Üniversitelerimiz, AR-GE, İnovasyon, teknolojiyi kullanamazsa maalesef ileriye gitme şansımız yok. Dünyada artık sizinle aynı işi yapan kişiler bu argümanları ciddi şekilde kullanıyorlar. Avrupa’da bulunan bazı üniversitelerin bütçeleri ülkemizin bütçesi kadar. Yapmış oldukları bu çalışmaları üretime kazandırıyorlar. Üniversiteleri kalkındırmadığınız sürece bu yarışta geride kalacağız. Gaziantep Üniversitesi bu yıl Yenilik ve Girişimcilik dalında yapılan yarışmada 26.sıraya geriledi. Gaziantep Üniversitesi’nin bu sıralamada gerileme sebebi, yenilikleri Gaziantep OSB’ye uygulayamaması ya da az uygulayabilmesinden kaynaklanıyor. Bunun önleminin alınması gerekiyor. Gaziantep Üniversitesi’nin kentimize bu kadar önemli katkısı varken son dönemlerde bu katkı azalmaya başladı.’’

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi