pp_uIm62.jpg

Gaziantep Çevre Platformu (GANÇEP) üyeleri, çevreci aktivistler, köylüler, taş ocaklarının kentin akciğeri olan Sof Dağı’na verdiği zarar dikkat çekmek için Durnalık Köyü’ne gittiler. Havanın, suyun, ülke toprağının savunusunu üstene çevrecilere olmaz zorluklar çıkarıldı.



23 Eylül 2019 Pazartesi
Gaziantep

Hafta sonu, Gaziantep’in çevresel açıdan geleceği için önemli bir girişim vardı. 20 Eylülde başlayan -27 Eylüle kadar devam edecek olan Birleşmiş Milletler Küresel İklim Haftası çerçevesinde, kentli çevreciler taş ocaklarının hayatı olumsuz etkilediği SOF Dağı’na gitti ve burada Küresel İklim Nöbeti tuttu.

ÇEVRECİLERE ENGEL ÇIKADILDI

Gaziantep’teki, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri ve çevre aktivistlerinden oluşan grup, otobüs ve özel araçlarla Sof Dağı’na gitmek için yola çıktı. Konvoy, Adana Yolu uygulama noktasında durduruldu ve kentinin; havasına, suyuna, toprağına sahip çıkmak isteyen yurttaşlara burada GBT ile trafik kontrolü yapıldı.

KÖYLÜLER DESTEK VERDİ

Daha sonra, taş ocaklarının kente yoğun zarar verdiği Durnalık Köyü’ne giden çevrecileri burada jandarma karşıladı. Karşılıklı müzakerenin ardından pankart ve dövizler indirildikten sonra basın açıklaması okundu, çevre talanından zarar gören köylüler taleplerini dile getirdi.

Gaziantep Çevre Platformu üyeleri, Sof Dağı’na dikkat çekmeyi sürdüreceklerini belirttiler.

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi