cd_65m4G.jpg

Asiye Ziylan Anaokulu’na giden öğrencilerden 370 lira para alındı. Alınan bu paranın hangi gerekçe ile alındığı bilinmezken, veliler bu duruma tepkili.



25 Eylül 2019 Çarşamba
Gaziantep

DETAY ÖZEL HABER

Okullarda yaşanan para toplama olayına kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yeni adresimiz Asiye Ziylan Anaokulu. Okullar açılmadan önce bir veli, çocuğunu anasınıfına kayıt ettirmek için okula gitti. Veliye bir hesap numarası verildi ve gidip o hesaba 370 lira yatırması istendi. Veli de gidip bir bankadan o hesap numarasına parayı yatırdı.

TEMİZLİK VE GÜVENLİK PARASI DEDİLER

Gazetemize bilgi veren veli, bize güvenlik ve temizlik ücreti olarak bu hesaba 370 lira yatırın dediler, biz de gidip yatırdık.

VALİLİK EN FAZLA 270 LİRA ÜCRET ALINABİLİR DİYOR

Öyle ki, okullar anasınıfına giden çocuklardan valilik onayı ile 30 lira alabiliyor. Eğitim yılı ortalama 9 ay. 30x9=270 lira ediyor. Ama, valiliğin belirlediği ücretten 100 lira fazla alınmış oluyor.

BİLGİ ALAMADIK

Okulu sabit numaradan arayıp bilgi almak istedik. Diğer okullarda olduğu gibi bu okulun da sabit telefonuna ulaşamadığımız için okul idarecilerin bilgi alamadık. Ve haberi velinin beyanına göre yaptık.

VALİ GÜL VE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ METE’NİN BİLGİSİNE SUNUYORUZ

Okul da yaşanan bu gelişmeyi Vali Davut Gül ve İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete’nin bilgisine sunuyoruz. Şayet, bu para valiliğin onayı ile alınan para ise sıkıntı yoktur. Yok, temizlik ve güvenlik parası olarak alındıysa bu duruma velilerin tepkili olduğunun bilinmesini istiyoruz.

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE: Olay ortaya çıktığında makbuz da ismi yazılı öğrenciye baskı yapılacağı ve farklı durumlar ortaya çıkabileceğini düşünerek, öğrencinin bilgilerini gizlemek zorunda kaldık.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi