pp_25PEm.jpg

Gaziantep’in vazgeçilmez tatlılarından olan baklavaya zam yapıldı. Çelebioğulları’nda normal baklavanın kilosu 105 lira oldu.



27 Eylül 2019 Cuma
Gaziantep

DETAY ÖZEL HABER

Gaziantep denilince akla ilk gelen şey şüphesiz baklava. Son dönem de kaliteli bir baklavanın kilosu 95 liraya satılıyordu. Fiyatların yüksek olduğunu düşünen tüketiciler bu duruma tepki gösteriyordu. Ama, baklavacılar ise fıstığa, una, şekere, yağa zam geldiği için fiyatları yükseltmek zorunda kaldıklarını belirtiyorlardı.

YİNE ZAM GELDİ

Vatandaş fiyatların düşmesini beklerken, tam tersi oldu. Gaziantep’in önde gelen baklavacılarından olan Çelebioğulları, baklava fiyatlarına zam yaptı. Piyasa da 95 liraya satılan normal baklava, Çelebioğulları’nda 105 liraya satılmaya başlandı. Firmanın internet sitesinde yer alan fiyatlara göre, fıstıklı baklava 105, kare baklava 120, havuç dilimi 115, fıstıklı baklava ise 90 lira.

DİĞER FİRMALAR HENÜZ ZAM YAPMADI

Çelebioğulları’nın zam haberinin ardından diğer ünlü baklavacılarda durumun ne olduğunu araştırdık. Yaptığımız araştırmaya göre, Koçak, İmam Çağdaş gibi firmaların henüz zam yapmadığını, normal baklavanın kilosunu 95 liraya sattıklarını öğrendik. Ama, rekolte düşüklüğü nedeniyle fıstığın fiyatının yüksek olduğu düşünülürse, diğer işletmelerinde zam yapma olasılığı yüksek.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi