ss_7wbVP.jpg

Şahinbey Belediyesi tarafından Çamlıca Mahallesi’ne yaptırılan Çamlıca Cami dualarla ibadete açıldı.



29 Eylül 2019 Pazar
Gaziantep

Çamlıca Mahallesi'nde düzenlenen törene AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sait Kirazoğlu, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Şahinbey Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ İNSANLARI KUCAKLIYOR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şahinbey Belediyesi’nin pek çok tesis yaptığını vurgulayarak, “Şahinbey Belediyemiz hemen hemen her hafta bir tesis, bir cami açılışı yaparak insanları kucaklıyor. Şahinbey Belediyesi, insanlarımıza hizmet eden, dinimize katkıda bulunan, imanımızı geliştiren işler yapıyor. Ben, huzurunuzda bu hizmetlere katkı sunan Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İNSANLARIMIZ BU MEKANLARI DOLDURMALI

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu cami yapımında emeği olanlara teşekkür ederek, şöyle konuştu: "Yapılan tüm bu tesislerin başta camilerimiz olmak üzere karşılığını bulması ancak insanlarımızın bu mekânları doldurmasıyla, şenlendirmesi ile olur. Camiler hem ibadet alanı hem de yaşam alanı olarak kullanılması gereken yerlerdir. Camilerde nesillerimize dinimizi, Peygamberimizi anlatmamız, bunları öğretmemiz gerekiyor" dedi.

AMACIMIZ MİLLETİMİZE HİZMET ETMEK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, camilerin Müslümanların bir araya geldiği, kaynaştığı ve ibadetlerini yaptığı mekânlar olduğunu belirterek, “Güzel bir camiyi bu mahallemize ve vatandaşlarımıza kazandırdığımız için Rabbimize hamd ediyoruz. Camiler bizim toplandığımız bir araya geldiğimiz kaynaştığımız, ibadetlerimizi yaptığımız mekanlarımız. Bu cami de onlardan biri. Burada üst katta kadınlarımız için yerimiz var. Biz belediye olarak Kur’an kursları, sosyal tesisler, camiler, okulları, emniyet binaları ve taziye evleri yapıp vatandaşımızın hizmetine açıyoruz. Amacımız milletimize hizmet etmek. Camilerimiz ne kadar evlere yakın olursa o kadar güzel olur. Gaziantep'te daha önceki şehir yapılanmasına baktığımızda birbirine yakın birçok cami görebiliyoruz. Camiler birbirlerine çok yakın mesafede, arada mescitler de var. Camilerimiz yürüme mesafesinde olmalıdır. Biz, bu noktada üstümüze düşeni yaptık, Artık bundan sonra caminin doldurulması mahalleliye kalmış. Her apartman zaten bir mahalle gibi ve hiç olmazsa sabah namazında her gün bu camiyi doldurursak, o zaman caminin hakkını vermiş oluruz. Bu camimiz milletimize hayırlı olsun, cemaati bol olsun" dedi.

CAMİLERİ CEMAATLER İMAR EDER

Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, cami inşaatında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Öncelikle başta Belediye Başkanımız ve ekibi olmak üzere bu caminin inşasında emeği geçenlerden Allah razı olsun. Başkanımız ve Belediyemiz burada bir cami inşa etti. Burada Şahinbey Belediyemiz tarafından yaptırılan konutlarda vatandaşlarımız ikamet ediyor. Şimdi sıra bu mahalledeki camiyi imar etmeye geldi. İmar da camiye cemaat olmakla olur. Bu camide dini anlamda yapılacak sohbetlere katılmakla cami imar edilir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ve okunan duaların ardından yapımı tamamlanan Çamlıca Cami, kurdele kesimiyle hizmete açıldı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi