vv_m00Ti.jpg

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, milletvekili yemini ettikten sonra ilk soru önergem ölüm yolu olarak bilinen Gaziantep-Nurdağı yolu olmuştu. Mecliste defalarca gündeme getirmeme rağmen bu yolun yapımı için adım atılmadı dedi.



30 Eylül 2019 Pazartesi
Gaziantep

Gazetemiz dün Gaziantep-Nurdağı yolunda meydana gelen kaza da 7 kişinin yaralandığını, yaralanan kişilerin içerisinde durumu ağır olanların olduğunu belirterek, hemen hemen her gün kazanın yaşandığı bu yolun yapılması istemişti.

CHP’Lİ KAPLAN PAYLAŞIM YAPTI

Haberimizin ardından CHP’li vekil İrfan Kaplan, gazetemizin haberinden alıntılar yaparak, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Kaplan,’’ Yine Nurdağı yolu, yine kaza, yine ölüm!
7 kişinin yaralandığı bir kişinin öldüğü bir kaza haberini daha üzüntüyle aldık. Defalarca Meclis kürsüsünde dile getirdiğim, önergeler verdiğim yolda daha kaç aile yitip gidecek?
Duble yollarla övünen AKP Hükümetine sesleniyorum:
yitip giden canlarımızı geri getiremeyeceksiniz ama bundan sonra bu yolda bir can kaybetmeye daha gücümüz kalmadı.
Bu yolu biran önce yapın!’’ dedi.

İLK SORU ÖNERGEM BU YOL İÇİN OLDU

Bu paylaşımın ardından konu hakkında gazetemize bilgiler veren Kaplan,’’ Milletvekili yemini ettikten sonra ilk önergem bu yolun duble yol yapılması için olmuştu. Soru önergesinin dışında meclis genel kurulunda defalarca konuşma yaparak, bu yolun yapılması için hükümet yetkililerine seslendim. Ama, gerekeni yapmadılar.’’ dedi.

YATIRIM PROGRAMINA ALINIRSA GEREKENİ YAPARIZ DENİLDİ

Yine konuyla ilgili mecliste bir konuşma yaptığını belirten Kaplan,’’ Soru önergesinin ardından mecliste konuşma yaptım. Son üç yıl da 90 maddi hasarlı kaza, 140 ölümlü ve yaralanmalı kaza olmak üzere, toplam 230 olmuştur. 2019’un ilk 5 ayında ise 38 kaza meydana gelmiştir. Verdiğim soru önergesine, Ulaştırma Bakanı Cahit Turan’ın verdiği cevapta, 2019 yılı yatırım programına alınması için teklif edilmiş olup, yatırım programına alınması haline yolun yapımı için ihale yapılabilecektir dedi. Bu cevap ne yazık ki, hiçbir Gaziantepliyi tatmin etmemiştir. Yıllardır can alan ve can almaya devam eden bu yolun, ivedilikle yapılması gerekmektedir.’’ dedim.

BU MESELE SİYASİ BİR MESELE DEĞİL VİCDANİ BİR MESELEDİR!

Kaplan, Gaziantepli tüm yetkililerini birlik olmaya davet ederek şunları söyledi: “Bu mesele siyasi bir mesele değil, vicdani bir meseledir. Bu mesele Gaziantep’in meselesidir. Bu şehrin tüm yöneticilerine ve siyasilerine sesleniyorum; bu yolun biran önce yapılması gerekiyor. Buradan tüm Gaziantep Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına, yöneticilerine sesleniyorum: elinizi vicdanınıza koyun, daha fazla canımız yanmasın. Bu yolun yapılması için hep birlikte adım atalım. Bir can daha yitip gitmesin, bir ocak daha sönmesin. Herkesi bu yol için vicdana, duyarlılığa ve harekete geçmeye davet ediyorum” dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi