aa_KpCs3.JPG

11.Kültür Sanat, Nar ve Yöresel Kurutmalık Festivali kapsamında Oğuzeli'nde düzenlenen Așırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası, Gaziantep Valisi Davut Gül’ün katılımları ile gerçekleşti.



30 Eylül 2019 Pazartesi
Gaziantep

Geleneksel Ağalık kıyafeti giydirilen Gaziantep Valisi Davut Gül, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ve protokol üyeleri güreş yapılan alanın tamamını gezerek izleyicileri selamladı.

“GELENEKSEL SPORLAR YAŞATILMALI”

Geleneksel sporların yaşatılması gerektiğinin altını çizen Gaziantep Valisi Davut Gül, “Bizlerin geçmişi ile geleceği arasında köprü kuran bu tür spor dallarının gelecek kuşaklara aktarılması gerekmektedir” dedi.

Vali Gül, “Așırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç’ı spora ve sporcuya vermiş olduğu destekten dolayı tebrik ediyorum. Birbirinden kıymetli sporcular yetiştirdikleri için ve geleneksel spor dallarımızı ayakta tutmaya çalıştıkları için Geleneksel Spor Dalları Federasyonumuza ve başkanlarımıza kutluyor, bugün burada müsabakaya çıkacak birbirinden kıymetli güreşçilerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

ABA GÜREŞİ TÜRKLERİN EN ESKİ SPORUDUR”

Geleneksel spor dallarının yaşatılması için Oğuzeli Belediyesi olarak güzel projelere imza attıklarının altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “100 yıllardır devam eden bu geleneğe sahip çıkıp gelecek nesillere aktarmalıyız” dedi.

Başkan Kılıç, “Bu yıl 11’ncisini düzenlediğimiz Kültür Sanat, Nar ve Yöresel Kurutmalık Festivali kapsamında Așırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası geçmiş yıllarda olduğu gibi Oğuzeli’nde gerçekleştiriyoruz. Aba güreşi Türkiye'nin en eski sporudur. Ata sporumuz olan bu müsabakalara gençlerimizin böyle ilgi göstermesi bizleri çok mutlu ediyor. Bizlerin desteği ile geleneksel sporlara gönül verenlerin sayısı her geçen gün artacak. Oğuzeli halkı geleneklerine bağlı bir toplumdur. Onun için Aşırtmalı Aba Güreşlerine olan ilgi ve katılım Oğuzeli’nde her zaman yoğun olur. Bizlerde Oğuzeli Belediyesi olarak, geleneksel spor dallarını yaşatmak için projelere hazırlıyoruz. Deliklitepe mevkiinde at biniciliği ve okçuluk eğitiminin verileceği bir alan oluşturuyoruz. Katılım gösteren tüm hemşerilerime, Geleneksel Spor Dalları Federasyonumuza ve temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Birbirinden kıymetli güreşçilerimize başarılar diliyorum” dedi. 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi