rr_3zUgA.jpg

Gaziantep Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Yunus Emre Özdede, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” dolayısıyla açıklama yaptı.



3 Ekim 2019 Perşembe
Gaziantep

Tüm canlıların yaşam haklarının olduğunu dile getiren Özdede, “Hayvanları düşman değil dost olarak görmeliyiz” ifadelerini kullandı, birçok canlı türünün yok olduğunu ve birçoğunun da yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunun altını çizdi.

Başkan Özdede, hayvan hakları ile ilgili çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının 1931 yılında Hollanda’da bir araya gelerek 4 Ekim’i Dünya Hayvanları Koruma Günü olarak kabul ettiğini hatırlatırken, insanlığın geleceği açısından tüm canlıların varlıklarını sürdürmesi konusunda bilinçlendirme çalışmalarının yapılmasının önemini anlattı. Özdede, “İnsanlık tarihinden bu yana birlikte yaşadığımız bu canlıların düşmanımız değil, dostumuz olduğunu kabul ederek, birlikte yaşamak zorunda olduğumuzun farkına varmalıyız.

İnsanların, hayvanların haklarını korumak ve savunmak zorunda olduğunu kaydeden Özdede, “Hayvanların korunması konusunda toplumsal bilinç ve duyarlılık oluşturulması ve kayda değer mesafeler almak için valilikler, belediyeler ve hayvan hakları dernekleri, üniversiteler, ilköğretim okulları ve anaokulları iş birliğinde hayvan barınakları ziyaret edilebilir. Öğrenciler ve ailelerinin katılımı ile gerçekleştirilecek bu etkinlikte, barınaklara hayvanlar için yaşamsal önem taşıyan mama, su kabı, mama kabı ve battaniye gibi malzeme yardımları yapılabilir. Sahipsiz hayvanların varlık ve yaşam nedenlerinin insan eli olduğunu unutmayalım. Bu konuda kitlesel basın açıklamaları ile toplumsal duyarlılık ve bilinç oluşturmaya katkıda bulunmalıyız” dedi.

Hayvanlara uygulanan şiddet konusuna değinen Gaziantep Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Yunus Emre Özdede, hayvanları koruyacak yasanın bir an önce çıkması gerektiğini vurgularken, konuşmasına şöyle devam etti: “Hayvanlara şiddet uygulayanların psikolojik rahatsızlıkları olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla hayvanlara şiddet uygulayanlara ağır para cezalarının yanı sıra hapis cezasının verilmesi gerekmektedir. Hayvanları koruyacak yasanın hemen çıkması lazım ve bu yasa en üst seviyeden uygulanmalıdır.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi