hh_vb9nN.jpg

İnşaat müteahhitleri kurucu başkanı M. Necati Kanalıcı'nın valiliğin yeriyle ilgili eleştirisi var.



8 Ekim 2019 Salı
Gaziantep

Kamil Ocak ve Demokrasi meydanı için askıya çıkarılan projeye eleştiriler devam ediyor. Özellikle vilayet binasının yıkılacak olmasına yönelik eleştirilere, eski Anavatan Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı,İnşaat müteahhitleri kurucu başkanı M. Necati Kanalıcı da katıldı. Kanalıcı gazetemize yaptığı konuşmada, "Koca Vilayet Binası’nı niçin yıkıyorsunuz? Valiliği oradan taşıyacaksanız taşıyın ama binayı yıkmayın. Eksikleri varsa, tadilatlarını tamiratlarını yapın ve devletin ihtiyaçları için kullanın. Yıkılması büyük maliyet, yerine yapmayı düşündüğünüz cami büyük maliyet. Bu kadar zengin miyiz? Veya şu anda bir elimiz yağda bir elimiz balda mı? Ve bunun zamanı şimdi mi? Buralara harcayacağınız paralarla işsizlikten bunalım yaşayan gençlere, ailelere iş imkânları sağlayın. Bütün çevre mahallelerde gençler, aileler uyuşturucu bataklığında çırpınıyor. Bu insanlara elinizi uzatın"dedi.

Kanalıcı yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.  "Ülkemiz, Cumhuriyet tarihinin en büyük işsizlik sürecini yaşıyor. Bir yılda 2,5 milyon kişiye iş imkânı sağlayacağız diyenler, işsiz sayısını 5 milyona çıkardı. Her işsizin evinde yaşanan acı ve ıstırabı ancak yaşayanlar bilir, bu korkunç bir acı.

Dünyada kendi kendine yetebilen nadir ülkelerden birisiyken; buğdayı, samanı, eti ve hatta her şeyi ithal eden bir ülke haline geldik. Bu nedenle köylerde insan kalmadı, tarım ve hayvancılık bitti. Sağlığımız, bizi yok etmeye çalışan milletlerin insafına terk edildi. Yatırım yok, çünkü insanların yarınlara güveni kalmadı. Üstelik devletin bütün yeraltı ve yerüstü kaynakları, göz göre göre yok ediliyor.Bu da yetmiyormuş gibi çocuklarımız, torunlarımız borçlandırılarak, herhalde dünyada eşine rastlanmayacak bir modelle, ağır koşullar altında yatırımlar yapılarak millete hizmet edilmektedir!

Her iş bitmiş gibi, böyle bir ekonomik tablo içerisinde, şehrimizde Vilayet Binası yıkılacak, yerine cami yapılacakmış; kışla yıkılacak, yerine konut yapılacakmış" 

ALLAHTAN KORKUN. BU İSRAFIN HESABINI ÜLKEMİZİN 

ŞU ANDA YAŞADIĞI AĞIR TABLO ORTADAYKEN,  ALLAH’A DA MİLLETE DE VEREMEZSİNİZ

"Koca Vilayet Binası’nı niçin yıkıyorsunuz? Valiliği oradan taşıyacaksanız taşıyın ama binayı yıkmayın. Eksikleri varsa, tadilatlarını tamiratlarını yapın ve devletin ihtiyaçları için kullanın. Yıkılması büyük maliyet, yerine yapmayı düşündüğünüz cami büyük maliyet. Bu kadar zengin miyiz? Veya şu anda bir elimiz yağda bir elimiz balda mı? Ve bunun zamanı şimdi mi?

Buralara harcayacağınız paralarla işsizlikten bunalım yaşayan gençlere, ailelere iş imkânları sağlayın. Bütün çevre mahallelerde gençler, aileler uyuşturucu bataklığında çırpınıyor. Bu insanlara elinizi uzatın. Kaldı ki cami yapılacak yerin çevresinde 15 adet cami var. Her biri Antep mimarisine uygun, Antep ruhu ile yaşayan, Türkiye’de örneği olmayan mükemmel camiler. Hangisi, hangi vakitte, cuma günleri hariç doluyor? Allah israfı haram kılmıştır. Bu israfı isteyen, yapan, yaptıran bu israfa vesile olan kim varsa büyük bir vebal altındadır. Kışla yıkılıp yerine konut yapılacakmış. Orada yeraltına, yerüstüne büyük emeklerle yıllardır yapılan bir yatırım var. Çorak bir alan, ordu sayesinde yemyeşil bir hale getirildi. Bunun hepsini yıkacaksınız, yerine konut yapacaksınız; gidip başka yere de yıktığınızın aynısını tekrar yapacaksınız. Anlamak mümkün değil. Ayrıca Gaziantep’teki askeri birlik, Türk Ulusu için en kritik noktada, çok önemli bir görev yapmaktadır. Bu ortamda, sınırımızda bu kadar risk varken anlamsız yer değişikliği akıl alır gibi değil. Gerek cami, gerekse de kışla projelerinin bu gün için çok yanlış projeler olduğunu düşünüyorum. Enerjimizi ve kaynaklarımızı özellikle bu zamanda; ülkemizin, milletimizin sıkıntılardan kurtulması için verimli yatırımlarda kullanmalıyız."

Kaynak:Gaziantep27

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi