nn_o5v36.JPG

Cumhuriyetimizin 96.yılı Özel Seçkin Kolejinde büyük bir coşkuyla kutlandı.



30 Ekim 2019 Çarşamba
Gaziantep

Özel Seçkin Koleji AKM konferans salonunda düzenlenen kutlama töreni başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

 Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan Lise Müdürü Bahattin Avanaş, “.Bugün, Büyük Önder Atatürk’ün eseri, Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıldönümü. Bugün, yaşanan güç koşullardan sonra tüm çabaların zaferle sonuçlandığının tüm dünyaya ilan edildiği gündür. Bir gurur günüdür.29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilmiş, Türk milleti kendi kendini yönetme hakkına kavuşmuştur. Bu nedenledir ki bu bayram bizim için en büyük bayramdır.Mustafa Kemal Atatürk şöyle der:” Ey yükselen yeni nesil,Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yüceltecek olan sizlersiniz.Biz de bu duygularla sizlere güveniyor,Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacağınıza inanıyoruz.Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”diyerek sözlerini bitirdi.

 Özel Seçkin Koleji öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladıkları Cumhuriyet Oratoryosu, 29 Ekim Slayt İzlenimi, Halk oyunları  Zeybek gösterisi ve öğrencilerin dans performansı ile  AKM salonunda Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşattılar.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi