ss_p9j2s.JPG

İYİ Parti’nin Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, kent gündemine ilişkin düzenlediği basın toplantısında hem parti içinde hem de kentte tartışma yaratacak açıklamalar yaptı. Kentte, muhalefet partisi olmayacaklarını söyleyen Hocaoğlu, “Biz muhalefet partisi değiliz, biz muhalefet yapmayacağız” dedi.



7 Kasım 2019 Perşembe
Gaziantep

Gaziantep’in için çalışan her kim olursa olsun yanında olacaklarını, destek vereceklerini ifade eden Hocaoğlu,: “Biz önce Gaziantep’i düzeltmeyi istiyoruz. Bizim iktidar olabilmemiz için önce Gaziantep’te iktidar olmamız gerekiyor. Gaziantep’in oyunu almamız gerekir. Türkiye’nin oyunu almayı artık genel başkanımız almayı düşünsün diyelim. Türkiye’de birinci parti olmamız halinde şu anki partiden daha iyi olacağımızı düşünüyoruz” dedi.

KAVGA SİYASETİ YAPMAYACAĞIZ

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, kent gündemine ilişkin bir basın toplantısı düzenlendi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hocaoğlu, uyuşturucu, ulaşım ve siyasete dair açıklamalar yaptı. Toplantıya, İl Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.   Hocaoğlu, açıklamalarına bundan sonra her 15 günde bir kent gündemini değerlendirmek adına basın toplantısı düzenleyeceklerini söyledi. Tartışma yaratacak cinsten açıklamalarda bulunan Hocaoğlu, Gaziantep’te muhalefet yapmayacaklarını kaydetti. “Biz muhalefet partisi değiliz, biz muhalefet yapmayacağız” diyen Hocaoğlu, “İktidar hedefleyen, daha iyisini, daha güzelini yapmayı düşünen bir parti olacağız. Bizim muhalefetimiz kendimizle. Yaptığımızın daha iyisini yapmak için çalışacağız. Biz Gaziantep’in, ülkemizin en iyisine layık olduğunu düşünüyoruz. Kavga ile kırmayla bir yere varamayız. Kavga siyaseti yapmayacağız” diye konuştu.

GAZİANTEP’İ DÜZELTMEYİ İSTİYORUZ

Gaziantep’in için çalışan her kim olursa olsun yanında olacaklarını, destek vereceklerini ifade eden Hocaoğlu, şöyle dedi: “Biz önce Gaziantep’i düzeltmeyi istiyoruz. Bizim iktidar olabilmemiz için önce Gaziantep’te iktidar olmamız gerekiyor. Gaziantep’in oyunu almamız gerekir. Türkiye’nin oyunu almayı artık genel başkanımız almayı düşünsün diyelim. Türkiye’de birinci parti olmamız halinde şu anki partiden daha iyi olacağımızı düşünüyoruz.”

SANDIĞIN DİBİNDE KALDIK

Son seçimlere yönelik öz eleştiride bulunan Hocaoğlu, “Biz sandığın dibinde kaldık. Hiçbir ilçe belediyesini ve bize bırakılan Büyükşehir Belediyesi’ni alamadık. İki merkez ilçede tek bir meclis üyesi dahi çıkaramadık. Bu durumda başarılı olduğumuzu söylersek, başlamadan defteri kapatmış oluruz. Partimiz kurulalı iki yıl olmasına rağmen kongrelerimizi dahi yapamadık” şeklinde konuştu.

“KONGRELER YAPILACAK”

Kongre yapma kararı aldıklarını ifade eden Hocaoğlu, “Görevin bana verilmesinin ardından il ve ilçe yönetimlerinin kurulumlarını tamamladık. 30.10.2019 tarihli İl Yönetimi kararı ile kongre tarihini aldık. Tarihler henüz belli değil, Genel Merkezimize il ve ilçe kongrelerini yapmak için hazır olduğumuzu belirttik. Genel Merkezimizin bize vereceği tarihi sizlere duyuracağız. En kısa süre içerisinde İl ve ilçe kongrelerimizi tamamlayacağız.”

“HESAP SORULMALI”

Millet Bahçesi Projesi’ne değinen Hocaoğlu, “Millet Bahçesi Projesi’ne STK’lar ile birlikte itirazda bulunduk. Gaziantep Valilik Binası’nın yapımında mühendis olarak görev aldım. Valilik Binası gerçekten ömrünü tamamladı mı? Eğer bina ömrünü tamamlamış ise valilik binasını yapan müteahhitten hesap sorulmalı. Gaziantep gibi bir kente yapılan valilik binası 25 yılda ömrünü tamamlamış ise Deprem Yönetmeliklerine göre bu bina kullanılamayacaksa, bu ihaleyi yapan kim ise hesap sorulması gerekiyor. Yazıktır, bu milletin parasını heba edemezsiniz. Bunu sayın Valimizden ve Belediye Başkanımızdan özellikle talep ediyorum. Bir hukukçu olarak Cumhuriyet Savcılarını da göreve çağırıyorum. Valilik binası 25 yılda ömrünü tamamlamış ise bunun ihalesini, binayı yapan, kabulünü yapan kim ise bunlardan hesap sorulması gerekiyor. Eğer Valilik Binası ömrünü tamamlamadı ise binanın ne kadar kullanılabileceğinin ve binanın maliyet hesabının çıkarılması gerekir.”

“DAHA BÜYÜK PROBLEMLER VAR”

“Gaziantep'te trafik sorununu hepimiz yaşıyoruz. Özellikle saat 16.00'dan sonra valilik binasının etrafındaki tüm arterlerde yollarda trafik tıkanıyor. Ambulans ve itfaiyenin geçme şanşı yok. Biz bunların önleminin alınmasını istiyoruz. Acaba Millet Bahçesi yapıldığında o arterler nasıl bir duruma gelecek? Bunun hesabı yapıldı mı? Valilik binasının kalması bu projede ne sakınca doğurabilir ki? İnsanlar inançları gereği cami güzel bir şey. O bölge iş merkezlerinin yoğun olduğu bir bölge. Ev yok. Yani o camide yalnızca cuma namazı kılınabilir, bir de esnaf öğlen ve ikindi namazlarını kılabilir. Sabah, akşam ve yatsı namazlarını evlerinin olduğu yerdeki camilerde kılacaklar. Cuma namazı kılmak için o kadar milyon dolarlık harcamaya gerek var mı? Camiyi hayırseverin yaptıracağı söyleniyor. Yaptırsın, saygı duyarız ama biz Gaziantep'in daha büyük problemlerinin olduğunu düşünüyoruz.”

KAYYUM TEPKİSİ

Sosyal medya üzerinden partiye yönelik olarak yapılan eleştirilerine de şu sözlerle yanıt verdi: “Biz burada birinci parti olmayı, iktidar olmayı istiyoruz. Bize yönelik eleştirileri gelerek yöneltebilirler. Basına da yansıyan bir kayyum istemi vardı. Görevi almamın ardından ‘Kayyum İstiyoruz’ diyerek mahkemeye başvuru yaptılar. Kayyum isteyen arkadaşlar, 4 tebligatı 4 ayda yaptıramadılar. 3 ayda 9 ilçe ve İl Teşkilatını kurarak kongre kararı aldık. 4 ayda tebligatı yaptıramayan arkadaşlar, kayyum olsa idiler durum ne olurdu bilemiyoruz. Umuyorum ki çok sayıda il ve ilçe başkanı adayımız olur. Partimizde herkes her şeye layıktır. Yanlışlarımızın bize aktarılmasından rahatsız olmayız.”

 “GAZİANTEP UYUŞTURUCU TRAFİĞİNİN MERKEZİ HALİNE GELDİ”

Aynı zamanda hukukçu olan Hocaoğlu, Gaziantep’in uyuşturucu ticaretinin merkezi haline geldiği iddia etti. İddiasına hiçbir dokümanla destekleyemeyen Hocaoğlu, “Uyuşturucu trafiğinin merkezi haline gelmiş. Hacıbaba Mahallesi abluka altına alınarak helikopter destekli operasyon yapıldı. Peki, o operasyon yapılacak hale bu mahalle nasıl geldi? Tıpkı Diyarbakır'daki hendek ve çukur operasyonları gibi. Hacıbaba mahallesi bu hale gelene kadar neredeydiler? Bunun hesabı soruldu mu? Benim araştırmalarıma göre Gaziantep'te uyuşturucu tedavi merkezleri çok yetersiz ve şehrin içinde kalmış durumda. Yani uyuşturucu tedavi merkezlerine çıktığınızda, uyuşturucu alabiliyorsunuz. Bunların önlemlerinin almasını gerektiğini düşünüyoruz. Gaziantep’te Suriyelilerin oluşturduğu mahalleler var.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi