aa_THk94.JPG

Gaziantep Şahinbey ilçesindeki Akkent Cami inşaatı iskelesinin çökmesiyle ilgili konuyu TBMM Genel Kuruluna taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, yaşanan olayda ihmal ve hatalar sonucu çöken inşaatın sorumlularının gereken cezayı alması adına bakanlığın ve savcılığın görevini yapmasını istedi.



19 Kasım 2019 Salı
Gaziantep

Bu olayın daha kapsamlı bir şekilde araştırılması ve gerekli incelemelerin yapılması için meclis araştırma önergesi için çalışmalarda bulunan Yılmazkaya, inşaat mühendisi Korkut Küçükcan hayatını kaybettiği Akkent Cami inşaatı ile ilgili Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“14 Kasım tarihinde, Gaziantep Şahinbey ilçesindeki Akkent Cami inşaatı iskelesinin çökmesi sonucu inşaat mühendisi Korkut Küçükcan hayatını kaybetti. Kendisine Allahtan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyorum.

Olayla ilgili yapılan incelemelerde birçok ihmal ve hata olduğu görülmüştür.

2012 yılında başlamasına rağmen ruhsatı olmayan bu inşaatın, 3 dekar alana oturmuş, 60 metre yükseklikte ahşap iskelesi olması ve bu ahşap iskelenin yıllarca dış koşullara maruz kalması sonucu çökmesi, hiç de şaşırtıcı olmamıştır.

60 metre yüksekliğinde ahşap iskele olamaz!

En fazla 13 metre olması gereken kaçak inşaattaki ahşap iskeleye betonarme yüklerinin de taşıttırılması daha büyük bir faciaya da yol açabilirdi. 

34 saat süren arama-kurtarma çalışmalarında görüldüğü gibi kriz ve acil durum yönetimi konusunda ekiplerin hazırlıksız olduğu, kurtarma ekibinin bilgi ve koordinasyon yetersizliğinin yanısıra liyakatsiz kişilerden oluştuğu görülmüştür.

İhmal ve hatalar sonucu çöken inşaatın sorumlularının gereken cezayı alması adına yetkilileri göreve davet ediyor, bu büyük vebalin altında kalmasınlar diyorum.”

 



Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi