oo_VI3nR.jpg

Mehmet Kartal, gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Bozkurt’a 4 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edildi.



28 Kasım 2019 Perşembe
Gaziantep

Gaziantep’in eğitim kalitesini yükseltmeyi amaçlaması gerekirken ancak tam aksine gazetecilerle ilgili asılsız iddiaları nedeniyle mahkeme koridorlarında dava duruşması bekleyen eğitimcilerden biri Mehmet Kartal idi. Yıllar önce yaptığımız bir haberin ardından gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Bozkurt ile Türk Eğitim Dünyası Gazetesi imtiyaz sahibi Servet Bozkurt hakkında sosyal medya hesabından paylaşımlar yapmıştı.

ÖNCE HAPİS, SONRA TAZMİNAT CEZASI

Bu paylaşımların ardından Bozkurt kardeşler Mehmet Kartal hakkında suç duyurusunda bulundu. Daha sonra Kartal’ın hakkında ceza davası açıldı ve hapis cezasına çarptırıldı. Ceza davasının ardından Bozkurt kardeşler, Mehmet Kartal’a bir de tazminat davası açtı. Görülen davaların ardından Mehmet Kartal 4 bin lira Servet Bozkurt’a, 4 bin lira ise Mehmet Bozkurt’a tazminat ödemeye mahkûm edildi.

MEHMET BOZKURT CEZANIN KESİNLEŞMESİNİ BEKLİYOR

Mehmet Kartal, tazminat cezasının ardından Servet Bozkurt’un hesabına 4 bin lira+ana paranın yasal faizini yatırdı. Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Bozkurt’un açtığı dava geçtiğimiz günlerde tamamlandığı için Bozkurt henüz Mehmet Kartal’dan parasını tahsil etmedi. Şayet, karar kesinleşirse Bozkurt avukatı aracılığı ile Mehmet Kartal’dan alacağını tahsil etmek için işlem başlatacak.

BU DÜNYA DA ÖDEDİ, AHİRETTE DE ÖDEYECEK

Duruşmaların ardından bir açıklama yapan gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Bozkurt, Mehmet Kartal'ın hem bu dünyada hem de ahirette asılsız iftiralarının hesabını vereceğini belirterek, şunları söyledi:
‘’İşi eğitimi daha iyi yerlere getirmek olan bu şahıs, hem şahsıma, hem de kardeşim Servet Bozkurt hakkında asılsız paylaşımlar yapmıştı. Biz de yaptığı paylaşımlarla ilgili cezalandırılması için dava açmıştık. Davaların sonunda bu şahıs, hem hapis cezasına çarptırıldı, hem de tazminat ödemeye mahkûm edildi. Davayı ilk açtığımız da bu kişi yaptığı paylaşımların hesabını verecek demiştik. Nitekim dediğimiz gibi hesap vermiş oldu. Böylelikle bu dünyada gereken cezayı aldı. Bu işin bir de ahiret boyutu var. Orada da bu şahsiyetten hakkımızı alacağız. Ayrıca, böyle eğitimcilerin olduğu şehrimizde eğitimin kalitesinin artmasını beklemek yanlış olur.’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi