dd_5p920.JPG

Gaziantep Kulübü, kentimizin yetiştirdiği önemli dil bilimcilerinden Mütercim Ahmet Asım’ı, 200. Ölüm yıl dönümü nedeniyle , Gaziantep Ağzı ile ilgili özel bir etkinlik ile andı.



30 Kasım 2019 Cumartesi
Gaziantep

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde Ömer Asım Aksoy salonunda yapılan anma toplantısının açılışında konuşan Gaziantep Kulübü Başkanı Tarık Aytekin şunları söyledi;

“Bir ülkenin kültürünün kalıcılığı , o ülkenin yaratıcı insanlarına değer biçme anlayışı ile paralel gelişir. Gerçeğin arayışındaki o insanlar ise , içinde yaşadıkları çağın ve toplumun gelişmesine katkıda bulunurken çoğu zaman sahnenin arkasında kalmayı göze alırlar. Gaziantep Kulübü olarak , onları hatırlamak görevimiz , onlarla gurur duymak hakkımızdır diyoruz. Bu anlayış ile , Türk Dili ve Gaziantep Ağzı’na paha biçilmez katkılar sunmuş gururumuz Mütercim Asım’ı ölümünün 200. Yıl dönümünde bu anma toplantısı aracılıyla selamlamak istedik.”

Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu , Mütercim Asım’ın hayatı ve eserleri ile bilgileri katılımcılar ile paylaşıldıktan sonra , Gaziantep Ağzı ile ilgili araştırmalarıyla ön plana çıkan Eğitimci yazar Nurel Taner katılımcılara Gaziantep Ağzında Hikayeler ile ilgili bilgiler verdi. Nurel Taner’in anlattığı Gaziantep’e özgü hikayeler izleyicilerin yüzünden gülümsemeyi eksik etmedi. Nurel Hanım’a günün anısına sunulan çiçek ve Unisef Bağışının ardından program Gaziantep Marşı ile sonlandı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi