fghfg_VbnVg.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün Türkiye'nin birçok noktasını kar yağışı konusunda uyarmıştı. Hava durumunda son dakika tahminlerine göre bugün uyarılarının adresi değişti. Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Gaziantep’in doğusunda çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. İşte yurtta hava durumuna dair ayrıntılar...



5 Aralık 2019 Perşembe
Güncel

Meteoroloji’den kuvvetli yağış konusunda son dakika uyarısı geldi. Uyarıya göre sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırması beklenen sağanak yağışların, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman ve Gaziantep'in doğusunda kuvvetli (25-60 kg/m2) olması bekleniyor. Yağış sebebiyle ulaşımda aksamalar, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

YURT GENELİNDE YAĞIŞLAR SÜRÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile İstanbul ve Kocaeli’nin kuzeyi, Sakarya, Düzce, Ordu, Adana, Osmaniye, K. Maraş ve Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Anadolu (Ardahan hariç) ile Kırşehir, Kayseri, Konya, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Niğde, Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Güneydoğu Anadolu ile Adana'nın doğusu, K. Maraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, K. Maraş’ın kuzey ilçeleri, Malatya ve Elazığ'ın yüksekleri ile Kayseri çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi