aa_r7UoU.JPG

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 2019 yılı için istihdam sözüne istinaden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi vererek “Sözünüzü tutabildiniz mi?” diye sordu.



23 Aralık 2019 Pazartesi
Gaziantep

“ALBAYRAK “YILSONUNA KADAR 2.5 MİLYON KİŞİYE İSTİHDAM” SÖZÜ VERMİŞTİ!”

KAPLAN: “VERİLEN SÖZLERLE VATANDAŞLARI UMUTLANDIRIP SONRA DA HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAK HANGİ VİCDANA SIĞIYOR?”

Milletvekili Kaplan, “Bakan Albayrak yılsonuna kadar 2.5 milyon kişiye istihdam sözü vermişti. Yılın bitmesine 8 gün kaldı ancak bir istihdam konusunda herhangi bir gelişme göremiyoruz. Albayrak’ın sözünün aksine her gün yüzlerce kişi işten çıkarılıyor, fabrikalar kapanmaya ve firmalar konkordato ilan etmeye devam ediyor.  Verilen sözlerle vatandaşları umutlandırıp sonra da hayal kırıklığına uğratmak hangi vicdana sığıyor?” dedi.

Kaplan, “Son verilere göre 8 milyon kişi ile yüzde 24.5’e dayanan işsizlikten genç işsizlik yüzde 27 ile genç kadın işsizliği ise yüzde 40 ile payını aldı. İşsizlik 2019’un son çeyreğinde de yükselmeye devam ediyor.  İşsizlik Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri ve öncelikli olarak çözülmeli. Bakan Albayrak , ‘Burası Türkiye burada iş var’ sloganıyla düzenlenen 25.02.2019 tarihli İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısında ‘2019 yılında 2.5 milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz’ sözünü tuttu mu? Bu söz tutulduysa kamuoyunu aydınlatmalı” diye ifade etti.

BAKAN ALBAYRAK’A SORULAR:

  1. Türkiye genelinde 2019 yılı için hedef gösterilen istihdam sayısına ulaşılmış mıdır?
  2. Türkiye genelinde 2019 yılı için hedef gösterilen istihdam sayısına ulaşılamamışsa şayet bu durumu hangi gerekçe ile açıklıyorsunuz?
  3. Türkiye’de işsizlik verileri son on beş yılının en üst seviyesini görmüşken; verilen sözlerle vatandaşları umutlandırıp sonra da hayal kırıklığına uğratmak hangi vicdana sığıyor?”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi