oo_DfQe1.JPG

Gaziantep Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Yaz, atalarımız 11 ay boyunca düşmanı şehre sokmayarak tarihte benzeri az görülen bir destan yazmıştır dedi.



24 Aralık 2019 Salı
Gaziantep

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Yaz, tüm Gazianteplilerin kurtuluş gününü kutladı.

Yaz mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘’Gaziantep savunması tıpkı Kurtuluş Savaşı gibi toplumun birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi sonucu başarıya ulaşmıştır. Gaziantepliler olarak, şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümünü coşku ile kutluyoruz. Atalarımız, geçmişte vatanımıza yönelik tehdit ve tehlikelerde birlikte hareket ederek düşmanı yenilgiye uğratmıştır. Dün olduğu gibi gelecekte de birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe, hiçbir güç huzurumuzu bozamayacaktır. 98 yıl önce vatanımıza yönelik hain saldırılara karşı kahramanca mücadele veren atalarımız, 11 ay boyunca düşmanı şehre sokmayarak tarihte benzeri az görülen bir destan yazdılar. 98 yıl önce yazılan bu direniş destanı, Gaziantepliyim diyen herkes için büyük bir övünç kaynağıdır. Antep Harbinde, düşman kuvvetleri şehri kuşattığı için insanlar gıda bulamamış, açlıkla karşı karşıya kalmış ancak yine de bağımsızlıklarından vazgeçmemiştir. Bu vesile ile Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyoruz." dedi.

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi