dd_P26rf.JPG

Gaziantepli nakliyatçılar, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren başlayan dijital takograf ve U- EDTS sistemi E- Arşiv fatura kesilmesi, taşınan yük ve takograf raporlarının veri tabanına işlenmesi kanunlarını protesto etti. Siyasilere çağrıda bulunan esnaf, kanunların yeniden düzenlemesini istedi.



3 Ocak 2020 Cuma
Gaziantep

Mazota aşırı zam gelmesi, nakliyat fiyatlarının yükselmemesi, araçların parça fiyatlarının yükselmesi, işçilik, sigorta primlerinin yükselmesinin yanı sıra 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren başlayan dijital takograf ve U-EDTS sistemi E- Arşiv fatura kesilmesi, taşınan yük ve takograf raporlarının veri tabanına işlenmesi kanunlarını nakliyatçıları çileden çıkardı.

SİYASİLERE ÇAĞRI YAPTILAR

Gaziantep Nakliyatçılar Sitesi’nde toplanan yüzlerce esnaf, son zamanlarda sektöre yönelik çıkan kanunlara isyan etti. Çıkan kanunlardan dolayı mağduriyet yaşayacaklarını belirten esnaf, para kazanamadıklarını, girdilerin arttığını, eve ekmek götüremeyecek duruma geldiklerini kaydederken, sektöre yönelik çıkan kanunların yeniden düzenlenmesi için siyasilere çağrı yaptılar.

ESNAF İŞ YAPAMAZ HALE GELDİ

Son günlerde çıkan kanunlardan dolayı kamyoncu nakliyeci iş yapamaz duruma geldiğini belirten Gaziantep Otobüs Kamyon ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Tevfik Göğüş, “1 Ocak 2020 tarihinden itibaren başlayan dijital takograf ve U- EDTS sistemi E- Arşiv fatura kesilmesi taşınan yük ve takograf raporlarının veri tabanına işlenmesi kanunlarından dolayı yurtiçi taşımacılık faaliyetlerinin hızının yavaşlaması ve yürüyen işlerin durma noktasına gelmesine neden olmuştur. Kanunlar çıkartılırken bu işi yapan gerçek esnafların fikri alınarak yeniden gözden geçirilmesi varsa düzenlemeler yapılması için ileri bir tarihe ertelenmesi hususunda ilgili yetkili ve bakanlıklarımızın yardımını talep etmekteyiz” dedi.

NAKLİYE FİYATLARINA TON/KM
BAZINDA ÜCRET TARİFESİ ÇIKARILMALI

“Bizler hiçbir zaman devletimizin bize karşı çıkardığı kanunlardan kaçmadık” ifadelerini kullanan Göğüş, “Çıkan kanunları uygulama hususunda devletimize hiçbir zaman sorun çıkarmadık. Ama bu çıkan kanunlar bizi iş yapamaz devletimize olan vergi ve diğer ödemelerimizi ödeyemeyecek hale getirecektir. Bunun yanı sıra nakliye fiyatlarımızın ton/km bazında ücret tarifesi çıkartılarak esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi, iş yapamayacak halde olan esnafımızı canlandırarak ekonomimize katkı sağlamamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

AYDINGÜLER: ‘’NEYİ DENETLEYECEKSİNİZ’’

Gaziantep Umum Nakliyatçılar Odası Başkanı Zafer Aydıngüler, “Karayolları Taşıma Kanunu adı altında 2006 yılından beri çıkarılan yönetmelikle düzenleme adı altında her yıl çıkarılan nakliye sektörüne ne faydası oldu. Rekabet şansının önünü açıp daha çoğu nakliyeciyi zarara uğrattı. Belgelendirilen K1’i yurt içinde hapis etti. N2 adı altında coğrafi çalışma esnafa zarar verdi. C2 dış ülke araçları yurt içinde haksız rekabete neden oluyor. Bunlar yetmezken U-ETDS adı altında veriler bakanlığa gönderilecekmiş. Ne faydası var neyi denetleyeceksiniz. Zaten araçlar denetleme noktalarında denetleniyor, belgesi yoksa ceza yazılıyor” diye konuştu.

MİLLETİ ZARAR SOKMUYOR MUSUNUZ?

Aydıngüler, “Avrupa ülkesi halen Analoğ takolarla seyir yaparken, meslektaşlarının hakkını savunan bakanlık veri toplama adı altında dijital tako satışı yapıp milleti zarar sokmuyor musunuz? Bizler ülkenin lokomotifiyiz, bizlere sahip çıkıp teşvik vereceğinize vereceğinize ton-kilo mesafe fiyatı çıkaracağınıza yolumuza taş koyup esnafı mağdur ediyorsunuz. Servisçilerin ve taksicilerin bir fiyatı var, neden onların ‘Dayısı’ var. Bizlerin dayısı olmadığından vurun başına otoban köprü fiyatları nasıl olacak? Anahtarımızı ve ruhsatımızı verelim kurtulalım” dedi.

TÜM ESNAFIN BU KONULARA DUYARLI OLMASI GEREKİYOR

Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, “Bu sorunları daha önce dile getirmiştik. Sizlerin desteği lazım. Bize sormadan kanunlar çıkıyor, çıktıktan sonra da eziyetini esnaf çekiyor. Kamyonculara tahdit gelmedi. Kilo başına yük-fiyat tarifesi çıkarılmalı. Tüm esnafın bu konulara duyarlı olması gerekiyor” dedi.



ss_5a5yD.JPG 1 / 5

ss_mc108.JPG 2 / 5

ss_PYWXs.JPG 3 / 5

dd_41Hv1.JPG 4 / 5

gg_h4XzU.JPG 5 / 5

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi