dd_8L0cg.JPG

18 yıllık AKP İktidarıyla birlikte birçok okul müdürünün ve yöneticisinin atamalarının liyakata ya da ehliyete göre değil partilere yakınlıklarına göre yapıldığını belirten CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Gaziantep'in Nizip İlçesinde Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda Müdür olarak görev yapan Cuma Ağca’nın sosyal medyadaki hakaret dolu paylaşımlarıyla ilgili önemli açıklamada bulundu.



8 Ocak 2020 Çarşamba
Gaziantep

Bazı okul müdürleri partilerin ilçe başkanları gibi hareket ediyor diyen Yılmazkaya, “Siyasi referansla atanan okul müdürlerinin ve yöneticilerin özellikle son dönemlerde siyasete meyilli olduklarını üzülerek görmekteyiz. Şunu açıkça belertmeliyim ki bu yöneticiler bulundukları okullarda iktidar partisinin temsilcileri gibi hareket etmekte ve yöneticilik yaptıkları okullardaki öğretmenlerimize de maalesef siyasi yaklaşmaktadırlar. Eğitim emekçileri öğretmenlerimize siyaseten bakan partili okul müdürlerinin iktidara yakın olmayan öğretmenlere mobing uyguladığını tüm kamuoyu görmektedir” dedi.

CHP’li Vekil; “En son örneğini Gaziantep'te sözleşmeli Türkçe öğretmeni olan, 25 yaşındaki genç kardeşimiz Saadet Harmancı’nın psikolojik tedavi aldığı bilinmesine rağmen, kendi okulundaki idarecilerden gördüğü mobing ve baskılar yüzünden intihar etmesi oldu” ifadelerini kullandı.  

Yılmazkaya açıklamasında, “Bir zamanlar Türkiye’de provokasyon için sokağa çıkan Aczimendiler gibi bu okul müdürü de Laik Türkiye Cumhuriyetinde laik eğitim sistemindeki karma eğitim sistemini "baş belası sistem" diye nitelendirerek provokasyon yapmakta ya da bir yerlerden siyaseten talimat almaktadır. Bu Şahsın, Gaziantep İlimizin yönetici ve idarecilerini etiketleyerek zorda bırakması, bu işe ortak etmesi tam bir işgüzarlıktır. Bu cesareti nereden almaktadır? Yetkililerin bu konuyla ilgili üzerlerindeki kötü şaibeyi kaldırmaları ve kamuoyunu bilgilendirmeleri gerekmektedir” dedi.

Yılmazkaya açıklamasında şu detaylara değindi;

“Ne siyasi ahlaka uyan nede devlet terbiyesine yakışan bu eylemler bir eğitimciye hiç yakışmamaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hakaret etme cesaretini gösteren bu şahsın alenen işlediği bu suçu gelen tepkiler üzerine kendi çocuklarının üzerine atması kişiliğinin net bir göstergesidir.

Devlet Memurları Kanununa aykırı hareket eden bu kişinin milyonlarca vatandaşımızın oyuyla seçilmiş siyasilere hakaret emesi kabul edilebilir değildir. Bu kişinin eğitimci sıfatını bile taşımaması gerekir. Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığını, devlet memuru olan bu şahsın okul müdürlüğü görevinden derhal alınmasıyla ilgili göreve davet ediyorum.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi