oo_Z5j5e.jpg

Prof. Dr. Mahmut Toğrul, konuyu meclis gündemine taşıdı.



14 Ocak 2020 Salı
Gaziantep

HDP Gaziantep Mv. TBMM İdare Amiri Prof. Dr. Mahmut TOĞRUL,  Gaziantep’te belediyeye bağlı sanat merkezinde eğitmen olan Yusuf Gökhan Emir’in 14 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmasını  meclis gündemine taşıdı.  TOĞRUL, Aile ve Sosyal Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlaması üzerine bir takım yöneltti;

  1. Bakanlığınızca, Şehitkâmil ilçesine bağlı Güvenevler Mahallesi’ndeki Gaziantep Büyük Şehir Belediyesine bağlı Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları bünyesinde faaliyet yürüten Hali Karaduman Sanat Merkezinde çocuk istismarı yaşandığından haberdar mısınız?
  2. Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de çocuk istismar vakalarında artış görülmesinin nedeni nedir? Bu istismarların yaşanmaması için neden önlem alınmamaktadır? Gaziantep’te yıllara göre kaç çocuk cinsel istimara uğramıştır? Bu çocuklar nerede ve kimler tarafından istismara uğramıştır?
  3. Bakanlık birimlerinizce Gaziantep ilinde yaşan cinsel istismar vakalarına dair bir araştırma yapılmış mıdır? Bu konu hakkında elde edilen bulgular nelerdir?
  4. Çocukların korunması ve üstün yararının gözetilmesi için gerekli önlemlerin alınmama gerekçesi nedir? Çocuğa yönelik şiddet ve istismar eğilimlerinin giderek artma gerekçelerine dair bir araştırma yaptınız mı?
  5. Çocuklarla temas halinde çalışan görevlilerin belirlenmesi, eğitilmesi ve bilinçlendirmesine yönelik çalışmalarınız var mıdır?
  6. Taraf olduğunuz Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin hükümlerinin yeterince yerine getirildiğini düşünmekte misiniz?
  7. Cinsel istismar olayından dolayı kaç kişi ceza almıştır? Bu olaya sebep olan şahıslar kaç kişi “hafifletici sebepten” tahliye edilmiş veya ceza indirimi almıştır? Yusuf Gökhan Emir ayrı bir dosyadan 4 ayrı çocuğa cinsel istismar uyguladığı bilinmesine rağmen neden iyi hal indirimi uygulanmıştır? Böylesi toplumsal bir olaya Gaziantep Barosunun kanuni hakkı olan müdahillik talebi neden ret edilmiştir?
    Yusuf Gökhan Emir’in işe alınırken güvenlik soruşturması yapılmadan işe alındığı söylenmektedir. Güvenlik soruşturmalarını muhalif kesimler üzerinde bir işkenceye dönüştüren iktidarınız söz konusu kişinin güvenlik soruşturmasını neden yapmamıştır?
  8. Çocuklara yönelik cinsel taciz suçlarında yargı mekanizmalarınca uygulanan cezasızlık politikasının etkili olduğunu düşünüyor musunuz? 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi