uu_qYX0S.jpg

141 yıllık tarihi ile Türkiye’deki sağlık kuruluşlarının öncülüğünü yapan Özel MMT Amerikan Hastanesi, yeni yönetimi ve güçlü kadrosuyla 2. yıl dönümünü kutladı.



2 Şubat 2020 Pazar
Gaziantep

Kutlama programına yönetim kurulu üyeleri idareciler, hekimler ve hastane personeli katıldı. Kutlama programında konuşan MHP Gaziantep Milletvekili ve hastanenin Yönetim Kurulu Üyesi Muhittin Taşdoğan, Sağlık çalışanlarının meslekleriyle birlikte hayat tarzını da seçtiğini ifade ederek, sağlık çalışanlarında mesai kavramının olmadığını ifade etti.

Milletvekili Taşdoğan sağlıkta şiddetin önüne geçmek için kanuni ve hukuki olarak çalıştıklarını belirterek, " Sözlü ya da fiili şiddete maruz kalmayan Türkiye’de hiçbir sağlık çalışanı yoktur. Sağlıkçıların mesleği diğer meslekler gibi değildir. Sağlıkçı evine gider gece yarısı telefonu çalar ve hastaneye gitmek zorunda kalır. Bizim mesleğimizde mesai kavramı yoktur. Bu mesleği seçerken hayat tarzımızı da seçmiş oluyoruz. Bu kadar yoğun şekilde çalışan insanlara maalesef sözlü ya da fiili şiddet uygulanıyor. Biz mecliste hem hukuki hem de hukuki mücadelemizi veriyoruz. 2 yıldır uzaktan gözlemliyorum diğer hastanelere de bakıyorum ancak en mutlu çalışan MMT Amerikan Hastanesi çalışanlarıdır. Burada görev yapan personel arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim. Çünkü ailelerinden fedakarlık yaparak gece gündüz demeden Gaziantep halkına hizmet etmeye devam ediyorlar.” diye konuştu.

MMT AİLESİNE SONSUZ TEŞEKKÜRLER

MMT Amerikan Hastanesi Genel Koordinatörü ve Başhekimi Opr. Dr. Cezmi Ük ise, sözlerine Elazığ’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunarak başlarken, hastanenin tarihi hakkında bilgi verdi. Hastanenin 141 yaşında olduğunu vurgulayan Genel Koordinatör ve Başhekim Ük, “Bu hastanenin açılışının bugün 141. Yılını kutluyoruz. Burası 1879 yılında Amerikan hastanesi olarak hizmete girdi. MMT olarak 2. yılımızı girerken özünde 141. Yıldayız. Bilindiği üzere burası yıllardır vakıf hastanesiydi. Son 2 yıldır ise MMT ailesi hastanemizi finanse etmektedir. Tıpkı vakıfta olduğu gibi hastaneden kar amacı gütmeden gecesini gündüzünü bu hastaneye veren MMT ailesine, yönetim kurulu üyelerimize, hekimlerimize ve tüm personelime sonsuz teşekkür ederim. Burası sıradan bir yer değildir burada çalışmanın değerini bilmenizi isterim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından hastanede görev yapan hekimler ve personeller gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlendi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi