aa_T8y23.JPG

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKU) Hukuk Fakültesi, “Hayvan Hakları Hukuku” dersine müfredatında yer verdi. Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerine seçmeli ders olarak sunulacak olan “Hayvan Hakları Hukuku Dersi”, HKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özkan ve Dr. Cengiz Bayram tarafından verilecek.



7 Şubat 2020 Cuma
Gaziantep

Dersin ilk girişini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan: “Biz bu aleme tüm canlılarla birlikte geldik. Hepsinin bu dünyada bir yeri var. Bizler sadece insanlardan sorumlu değiliz, hayvanlar ve bitkilerde birer can. Biz bu doğa da hayvanlardan da sorumluyuz ve bu duyarlılığı sağlamak için bu dönem Dr. Cengiz Bayramın teşrifleriyle beraber fakültemiz de bu dersi açtık. Tüm fakültelere de böyle dersler açmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi. Başından geçen anılarına yer vererek konu ile ilişkilendiren ve örnekler veren Ömer Özkan, iyi insanın özelliklerinden birinin de hayvanlara karşı olan tutum ve davranışı olduğunu söyledi.

“SADECE İNSANIN OLDUĞU BİR YAŞAM DÜŞÜNÜLEMEZ”

Her canlının yaşamı diğer canlıya bağlı ve her canlının tabiatta yer almasının bir sebebi var diyen Dr. Cengiz bayram ise “Biz bu ders ile insanlara tabiatta başka canlılarında olduğunu hatırlatacağız. Sadece insanın olduğu bir yaşam düşünülemez. Hayvanlar da bu yaşam alanına dahil. Hem çevreye hem de hayvanların yaşam haklarına mutlaka saygı göstermemiz gerekiyor. Ülkemizin diğer medeni ülke dediğimiz Avrupa ülkelerinden hiçbir farkı yok. Hukuk her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de var.  Yasa koyucuların bunlarla ilgili daha güzel işler yapacağına inanıyoruz. Bir sıfırdan iyidir diyerek biz bu dersi açtık. Amacımız burada kamuyu nasıl daha kolay harekete geçireceğimizi öğrenmek ve insanlara bununla ilgili farkındalık yaratmak. Bu ders ile yasayı ve bu yasanın eklerini bilmelerini sağlayacağız ve dolayısıyla yöneticileri harekete geçireceğiz” dedi.

Hayvan haklarının ve dersin amacının konuşulduğu “Hayvan Hakları Hukuku” ilk dersi, HKÜ Hukuk Fakültesinde işlendi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi