ss_1bdjm.jpg

Sağlık Bakanı Koca, "Çin'den her türlü canlı, cansız hayvan, hayvansal ürünler ve yan ürünlerinin ithalatının geçici süreyle durdurulması kararı aldık" dedi.



7 Şubat 2020 Cuma
Güncel

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında, Çin’den canlı/cansız hayvanların ve hayvansal ürünlerin ithalatını durdurma kararı alındığını açıkladı. Türkiye’de çalışan Çin vatandaşlarının 14 gün izinli sayılması ve yeniden çalışmaya başlamaları için Sağlık Bakanlığı’nın izninin alınması yönünde resmi yazının Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çin Büyükelçiliği’ne gönderildiğini söyleyen Koca, Dünya Sağlık Örgütü’nün düzenleyeceği “Araştırma ve İnovasyon Forumu”na Türkiye’nin 3 temsilci ile katılacağını belirtti.

Bakan Koca, Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs nedeniyle Vuhan’dan tahliye edilen ve Ankara Zekai Tahir Burak Hastanesi’nde takip edilen 61 kişiden alınan ikinci numunelerin de negatif çıktığını açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından gelecek hafta koronavirüs salgınına çözüm bulmak amacıyla “Araştırma ve İnovasyon Forumu” düzenleneceğini de belirten Koca, “Bu foruma, Türkiye’den ikisi Bilim Kurulumuzdan olmak üzere 3 temsilciyle katılacağız” dedi. Uluslararası havalimanlarında yurt dışından gelen yolcuların termal kamera ile kontrol edildiğini anımsatan Koca, “Şu an 17 havalimanında yürüttüğümüz taramalarda şüpheli yolcuya rastlanmadı” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’DE ÇALIŞANLARA 14 GÜN İZİN’

Yeni tip koronavirüsün bir canlı hayvan pazarından yayıldığını, zootik yani hayvandan insana bulaşan bir hastalık olduğunu söyleyen Koca, hastalığın insandan insana bulaştığının da anlaşıldığını belirtti. Hangi hayvandan kaynaklandığının net olarak bilinmediğini kaydeden Koca, “Çin’den her türlü canlı/cansız hayvan, hayvansal ürünler ve yan ürünlerinin ithalatını geçici bir süreyle olarak durdurma kararı alındı. İlgili yazımızı Tarım ve Orman Bakanlığı’na ilettik. İthalatı durdurulan ürünler arasında kümes hayvanları, deniz ürünleri, yumuşakçalar, hayvansal yağlar ve benzeri ürünler bulunmakta” dedi. Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çin Büyükelçiliği’ne gönderilen resmi yazı ile de “Çin’den Türkiye’ye çalışmaya gelen Çin vatandaşlarının 14 gün süreyle izinli sayılmasını, iletişim bilgilerinin il sağlık müdürlüklerine bildirilmesini, belirti ve bulgular açısından takiplerinin yapılmasını ve Sağlık Bakanlığı’nın izniyle çalışmaya başlamasını” ilettiklerini söyledi. 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi