oo_X4092.jpg

Kuşbaşı et 110, maske 80, biber 15 lira oldu, bulgur, simit, pirinç, un ve makarna gibi gıda maddelerine zam geldi.



23 Mart 2020 Pazartesi
Gaziantep

Corona virüsünün şokuyla sarsılan ülkemizde fırsatçılar harekete geçti. Virüsün etkisiyle büyük yara alan ekonomik sıkıntılar yetmezmiş gibi, bir de fırsatçıların ürünlere büyük zam yapması vatandaşların tepkisine neden oldu.

MASKE 80 LİRA OLDU

Öyle ki, virüsten korunmak için sağlıkçıların ve vatandaşın kullandığı maskelere büyük zam yapıldı. Virüsten korunmak için kullanılan özel maske 30 liradan 80 liraya, bir hafta önce 80 kuruşa satılan ucuz maskenin fiyatı ise 3-4 lira oldu.

ET, TAVUK, SEBZEYE DE ZAM!

Zam sadece maskeye gelmedi. Virüs olayından önce fiyatı 50-60 lira olan kuşbaşılık et, 110 liraya, tavuk 10 liradan 14 liraya, yeşil biber 7 liradan 15 liraya, limon ise 5 liradan 10 liraya yükseldi.

PİRİNÇ, BULGUR, UN HEPSİ ZAMLANDI

Virüs tehlikesinden dolayı ürün bulamayacağından endişe eden vatandaş un, pirinç, makarna, bulgur, mercimek, nohut gibi ürünlere ilgi gösterince, bu ürünlerin fiyatında da artış oldu.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Yapılan bu zamlar vatandaşın tepkisine neden oldu. Özellikle geliri düşük olan vatandaşlar bu gidişle ne et, ne tavuk, ne de biber yiyebilecek.

DENETİM YAPILIYOR MU?

Virüsü fırsat bilip ürünlere büyük zam yapanlara müdahale edilip edilmediği, gereken cezaların uygulanıp, uygulanmadığı ise merak konusu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi