yy_2Y3Yh.jpg

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, son günlerde konut fiyatlarındaki artışlarla ilgili kendilerine de şikâyetler geldiğini, aşırı fiyat artışını tasvip etmediklerini söyledi.



2 Haziran 2020 Salı
Gaziantep

“KONUT EDİNMEK İÇİN İYİ FIRSAT”

Bilindiği üzere, pandemi sürecinin ardından normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte, hükümet piyasanın canlanması için harekete geçmiş ve kamu bankaları, konut kredilerinde faiz oranını 0,64’e düşürmüştü. Bankaların bu hamlesinin ardından konut fiyatlarında ani bir artış yaşanmıştı. Bu durumu gazetemize değerlendiren Çeliktürk, internette satılık daire ilanlarında fiyatların arttığını belirterek’’ Konut fiyatlarında artış olduğu yönünde şikâyetler, bizlere de geliyor.İnternet sitelerinde verilen konut ilanlarına baktığımız da, son 3-4 gün de fiyat artışı olduğu görülüyor. Geçen hafta 680 bin lira olan bir dairenin, açıklanan paketin ardından 750 bin lira olduğunu gözlemleniyor”dedi.

VATANDAŞA İYİ BİR İMKÂN SUNULDU

Konutta faizin düşmesi ile birlikte, vatandaşa ev sahibi olmaları için iyi bir imkân sunulduğunu da ifade eden Çeliktürk, ‘’Piyasayı canlandırmak adına iyi bir çalışma yapıldı. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşa, çok iyi bir imkân verildi. Ama, devletin vermiş olduğu bu imkanı, fiyatları yükseltenler suistimal etmemeli ve vatandaşın ev alma şevki kırılmamalı. Bu paket ile birlikte, müteahhitler de, ellerinde biriken konut stoklarını eritme imkânı elde edecekler. Güzel bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Bu paketin ardından, konut satışlarında da artış olacağını düşünüyoruz. Örneğin, geçtiğimiz ay bin konut satıldıysa, bu sayının önümüzdeki ay iki bin olmasını bekliyoruz.’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi