zz_o9u4y.JPG

CHP’li Enes Berberoğlu ve HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinin düşürülmesi ve sonrasında tutuklanmalarına tepkiler sürüyor. HDP Gaziantep İl örgütü, bir basın açıklaması yaparak, bu duruma tepki gösterdi.



5 Haziran 2020 Cuma
Gaziantep

Parti il binası önünde bulunan parkta bir basın açıklaması düzenleyen parti yöneticileri ve üyeler, üç vekilin fotoğrafının olduğu pankart açtılar. TBMM’nin dün yeni bir darbeye daha tanıklık ettiği ifade edilen basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

‘’Türkiye halklarının demokratik iradesinin merkezi olması gereken TBMM dün yeni bir darbeye daha tanıklık etti. AKP ve MHP ittifakı, DTK Eşbaşkanı ve Milletvekillimiz Leyla Güven, Milletvekilimiz Musa Farisoğulları ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekilliklerini düşürdü. Aynı günün akşamı jet hızıyla savcılıklar vekiller hakkında tutuklama kararı verdi. Hazırlanan bu tezgâh maalesef ki bizlere yargının bir kez daha mevcut siyasal iktidarının tekeline girmiş bulunduğu tezini doğrulamaktadır.

Bu darbeci zihniyet 26 yıldır TBMM’nin üzerinde kara bir leke olarak varlığını sürdürüyor. 1994 yılında DEP Milletvekillerinin dokunulmazlıkları düşürülerek milletvekillerinin meclisten yaka paça atıldığı günden bugüne demokratik siyaset ısrarında bulunan 27 milletvekilinin vekillikleri düşürüldü.

Halk iradesine karşı geliştirilmiş bu rantçı, ahlaksız ve faşist darbeciliği asla ve asla tanımayacağız. Kötülük düzeninin ortakları Kayyım Darbesi pratiğinde de görüldüğü gibi yurttaşlara “ya benim istediğim gibi karar verirsin ya da senin verdiğin kararı tanımam” dayatmasında bulunuyor. Bunun adı amansız, fakatsız darbedir. Bunun adı halk iradesine karşı düşmanlıktır.

27 Mayıs’ı, 12 Eylül’ü her fırsatta “Darbe” olarak tanımlayan ve bunun üzerinden içi boş bir “darbe karşıtı söylem” tutturan iktidar, Türkiye’de yapılan askeri darbelere rahmet okutacak tarzda halk iradesine saldırmaktadır. 20 Temmuz 2015’dan beri sistematik bir darbe pratiği sergilemektedir. Saray rejimi bu saldırı ile esas olarak darbe rejimi olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Bu darbe, Pazartesi günü Eş Genel Başkanlarımız tarafından açıklanan “Demokratik tutum belgemize” ve Türkiye toplumuna yaptığımız “birlik ve ortak mücadele” çağrımıza verilmiş saldırgan bir yanıttır. İktidar bu kararıyla bir kez daha gücümüzden, siyasetimizden, Türkiye için çözüm olacak projelerimizden korktuğunu göstermiştir.

Demokratik siyaset geleneğini sürdüren bir parti olarak, bugüne kadar dokunulmazlıklarla, milletvekilliğiyle değil, kesintisiz ve sistematik saldırılara karşı halkımızın meşru iradesini temsil ederek geldik.

Bugün de Saray rejiminin bu saldırısında vermek istediği mesajı aldık. Cevabımız da bir o kadar nettir: Bütün bu saldırılara karşı Türkiye’nin demokratik geleceğini yaratma çabamıza devam edeceğiz. Bizleri milletvekilliğimizi düşürerek veya belediye başkanlarımıza kayyum atayarak boyun eğdireceğini zannedenler bir kez daha yanıldıklarının farkına varmalıdırlar. Çünkü her bir arkadaşımız sizin içerisindeki ihale düzenine ve sermaye vekillerinize benzemezler Bizler görev üstlendiğinde kendisi için değil hakların özgürlüğü memleketin barış ve kardeşlik içerisinde yaşayabilmesi için verdiği mücadeleye inancı gereği üstlenmektedir. Bu saldırılar ancak ve ancak bizim mücadele azmimizi ve kararlılığımızı bileyecektir. Bu saldırganlık bizi yıldıramayacak ve kazandığımız demokratik mevzileri terk ettirmeyecektir.

Bu vesileyle bir kez daha başta partimiz olmak üzere bütün toplumsal kesimlere yönelen bu saldırganlığa ve nobranlığa karşı demokratik güç birliği çağrısında bulunuyoruz. Demokratik gelecek ve Özgür Türkiye tüm farklılıklarımızla hepimizin ellerindedir.

Halkımıza karşı yönelmiş bu saldırganlığı bugün durdurmak, muhalefet olarak hepimizin ortak görevidir ve herkesi bu görevine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Diz çökmedik, çökmeyeceğiz! Darbeciler gidecek, bizler kalacağız!’’

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi