oo_I9N9p.jpg

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, konut fiyatlarındaki artışta arsa fiyatlarının artmasının büyük etkisi olduğunu belirterek, bu konuda belediyeleri elini taşın altına koymaya çağırdı.



1 Temmuz 2020 Çarşamba
Gaziantep

Çeliktürk, “Gaziantep’te en fazla arsa tedarikçisi belediyeler. Arsadaki artışı önleyebilmek için belediyeler biraz daha güncel fiyatlarla ihaleye çıkmalılar. O zaman bu daire enflasyonu ve arsa enflasyonunun önüne geçmiş oluruz” dedi.

ARSA FİYATLARI YÜKSELİRSE BU DAİRE FİYATLARINA YANSIR

En büyük girdinin inşaat maliyetleri ve arsa olduğunu, inşat maliyetlerinde son birkaç aydır büyük bir artış olmadığını belirten Çeliktürk şunları söyledi: ”Faizlerin düşmesiyle birlikte konut fiyatları fırladı. Arsa fiyatlarında yüzde 20 gibi artış oldu. Ayrıca kat karşılığı yüzdelerde de 3-5 puan artış yaşandı. Konut fiyatlarında şu anda yükseliş furyası durdu ancak arsa fiyatları artmaya devam ederse bu konut fiyatlarına yansıyacaktır. Konutta faizlerin düştüğü haftadaki yükselişler şu anda durmuş durumda. Ancak konut fiyatlarının yükselmemesi için arsa fiyatlarındaki spekülatif artışların önüne geçilmesi gerekiyor.”

BELEDİYELERE İŞ DÜŞÜYOR

‘Gaziantep’te en fazla arsa tedarikçisi belediyeler, devamlı arsa ihalesi açıyorlar’ diyen Çeliktürk, “Arsadaki artışı önleyebilmek adına belediyelerimize iş düşüyor. Belediyeler kendi bünyelerinde ihaleye açtıkları arsa fiyatlarını biraz daha güncel fiyatlar yaparlarsa, eminim bu arsadaki spekülasyonun önüne geçmiş oluruz. Belediyeler bu konuda elini taşın altına koymalı. Belediyeler yüksek fiyatlarla ihaleye çıkacaklarına güncel fiyatlarla iki ay önceki fiyatlarla ihalelere çıkarlarsa en azından bu daire enflasyonu ve arsa enflasyonunun önüne geçmiş oluruz” diye konuştu.

Kaynak: Gaziantep27






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi