aa_2wi3G.jpg

Gaziantep Üniversitesi’nin konut projesine tepkiler devam ederken, CHP bu projeyi yargıya götürdü.



22 Temmuz 2020 Çarşamba
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi’nin üniversite gelişim alanı içerisinde bulunan bölgede yapmayı planladığı konut projesine tepkiler devam ediyor. Şehrin her kesiminden tepki gören bu projeyi, CHP yargıya taşıdı. CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Coşkun Atalamış ile meclis üyeleri Beyhan Külekçi ve Uğur Kalkan yargıya başvurarak, projenin iptal edilmesini istedi.

ÜNİVERSİTENİN ONKOLOJİ BÖLGESİNDE 130 DÖNÜM YERİ VAR

CHP’li Atalamış, ‘‘Üniversitenin Onkoloji bölgesinde 130 dönüm arazisi var. Neden oraya değil de, üniversite içerisine yapıyor? Ayrıca, üniversitenin işi konut yapıp satma değil. Yarın bu konutları alan akademisyenlerin bu konutları başkalarına satmayacağının garantisi var mı? Bu projeden derhal vazgeçilmelidir.’’ dedi.

VİRÜS NEDENİYLE ERTELENDİ

Gaziantep Üniversitesi kampüsü içerisinde yapılacak 210 konut projesinin alanı ile ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planına ve 1/5000,1/25000 ölçekli nazım imar planlarına CHP Şehitkamil İlçe Başkanı M.Coşkun Atalamış ve Meclis Üyesi Beyhan Külekçi ile beraber dava açtıklarını söyleyen Uğur Kalkan, “Söz konusu davayı 17 Aralık 2019'da açtık. İlgili davada yapılan incelemeler sonrasında 21 Nisan 2020 tarihi için Bilirkişi Heyeti heyeti belirlendi. Ülkemizi ve dünyayı saran virüs nedeniyle bu inceleme ertelendi. Şimdi bu dava devam ederken, bu projenin başlaması doğru değildir” dedi. 

ÜNİVERSİTENİN GÖREVİ KONUT YAPIP SATMAK DEĞİLDİR

Bu planda hiç bir sosyal donatı alanı olmadığını dile getiren Kalkan şunları söyledi: ”Biz hem şehrimize hem de vatandaşlarımıza olan sorumluluğumuzun gereği olarak bu davayı açtık. Hiç bir sosyal donatı alanı olmayan, İmar Kanunu'na ve Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne aykırı olan bu plana sessiz kalamazdık. Planla ilgili yanlışlıklara dikkat çeken kişilere verilen değil verilmeye çalışılan cevapları üzülerek okuyoruz. Üniversitenin görevi konut yapıp satmak değildir. Biz üniversitenin bu konularla değil,hepimizin gurur duyacağı bilimsel çalışmalarla gündeme gelmesini istiyoruz. Rektörlük seçimleri başvuru süresinin başladığı bir dönemde bu konunun gündeme gelmesini de ayrıca manidar buluyoruz. “

MAHKEMENİN KARARINI BEKLEYELİM

Şahinbey Belediyesi'nin 1/1000 ölçekli planla ilgili tavrını doğru bulduklarını  da belirten Kalkan, “Zaman zaman gerek mecliste gerekse adliye koridorlarında karşı karşıya gelsek de, Şahinbey Belediyesi'nin 1/1000 ölçekli planla ilgili tavrı doğrudur. Biz şehrimize ve vatandaşlarımıza olan sorumluluğumuzun gereği olarak açtığımız davanın arkasındayız. Yarın plan iptal edilirse, burada bir mağduriyet yaşanmasını istemiyoruz. Onun için hepimiz hukuka saygı duyalım ve mahkemenin vereceği kararı bekleyelim. Bu planın iptal edilmesi için hukuksal mücadelemize devam edeceğiz. Konunun ısrarla takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi