aa_QhRg3.jpg

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep eski Şube Başkanı Melih Meriç, her meslekte bu tür dolandırıcıların olabileceğini, Gaziantep müteahhit çevresinde de her meslekte olduğu gibi bazen bu mesleğin onurunu kıracak veya bu mesleğin adını kötüye çıkaracak insanların çıkabileceğini söyledi.



28 Temmuz 2020 Salı
Gaziantep

Son günlerde gayrimenkul sektöründe çokça konuşulan yeni dolandırıcılık yöntemi ile konuşan Meriç, “Ama bu oran özellikle Gaziantep’te yüzde olarak çok alt seviyelerdedir, Türkiye ortalamasının çok altındadır, hatta binde bir bile değildir. Ancak Gaziantep halkı yine de konut alırken iyice araştırmalıdır. Müteahhitler derneğine sorabilir, şirketin geçmişine yapmış olduğu konutlara bakabilir, şirketin bankadaki referansına bakabilir, Gaziantep esnafına sorabilir ve gönül rahatlığı ile dairelerini alabilirler” diye konuştu.

GENELDE TEK ŞİRKET ÜZERİNDEN YAPILIYOR

Meriç, müteahhittin projeye başlarken ve projeyi satarken iki farklı firma üzerinden işlem yaptığı ve bu şekilde iki farklı kişiye ev satarak insanları mağdur ettiği sisteme Gaziantep’te genelde rastlanılmadığını savundu. Meriç, “Gaziantep’te böyle bir sistem yok. Varsa da istisnadır, ben duymadım” dedi.

Gaziantep’te müteahhitlerin genellikle tek şirket üzerinden çalıştıklarını anlatan Meriç, ”Hem yapımı hem satımı tek şirket üzerinden yapılıyor.  Çift şirkette her şeyden önce vergi ödüyorsunuz zaten.  Müteahhit içinde çok rantabl bir şey değil. Çift şirket sadece art niyetli insanların düşünebileceği ender bir olay. Her meslekte olduğu gibi bu mesleği de kötü yöne çeken insanlar olabilir. Genelleme asla yapılmamalı.  Gaziantep bu bakımdan şanslı bir il. Gaziantep’te böyle bir sistem yok. Varsa da istisnadır ben duymadım. ”diye konuştu.

Kaynak: Gaziantep 27






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi