dd_l1J2B.png

Yargı Reformu ile hayatımıza giren Arabuluculuk Sisteminin kapsamı genişliyor. Son olarak Tüketici Uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemi zorunlu hale getirilmişti. 28 Temmuz tarihinde uygulanmaya başlanan sistem ile üç aylık süreçte 7 bin 2 dosyada 4 bin 597’sinde uzlaşma sağlandı. Arabuluculuk Sisteminin başarısını değerlendiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Gayemiz; vatandaşlarımız adliye koridorlarında tükenmesin, adalet gecikmeden tecelli etsin” ifadelerini kullandı.



21 Ekim 2020 Çarşamba
Gaziantep

Yargı Reformunun üçüncü paketi ile arabuluculuk uygulamalarının kapsamı genişletilmiş, Ticari Uyuşmazlıklarda da arabuluculuk sistemi uygulanmaya başlanmıştı. 28 Temmuz 2020 tarihinde zorunlu hale getirilen Tüketici Arabuluculuğunda 7 bin 2 dosyadan 4 bin 597’sinde uzlaşma sağlandı.

YILDA 60 BİN DOSYANIN ÇÖZÜLMESİ BEKLENİYOR

28 Temmuz tarihinde uygulanmaya başlanan sistem ile 3 aylık dönemde Tüketici Uyuşmazlıklarında yüzde 66 oranında sağlanan başarı, sistemin başarısını ortaya koydu. Tüketici Arabuluculuğunda yılda 60 bin dosyanın Tüketici Mahkemelerine gidilmeden çözümlenmesi bekleniyor. 

“KISA SÜREDE SONUÇ ALINIYOR”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Arabuluculuk ile kısa sürede sonuç alındığını söyledi. Bakan Gül,  “Arabuluculuk, tüketici uyuşmazlıklarında da üç aydır başarıyla uygulanıyor. Tüketici dostu bu uygulamayla kısa sürede sonuç alınıyor. Gayemiz; vatandaşlarımız adliye koridorlarında tükenmesin, adalet gecikmeden tecelli etsin” ifadelerini kullandı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi