dd_Z45K5.jpg

Oba Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü, Dünya Makarna Günü'nde bilgi verdi. Özgüçlü, ‘ Makarna sert durum buğdayından elde edilen irmiğin su ile harmanlaması ile üretilmektedir” dedi.



25 Ekim 2020 Pazar
Gaziantep

Özgüçlü, “İngiliz yardım kuruluşu Oxfam’ın, 17 ülkeden 16 bin kişi ile görüşerek yaptığı araştırma sonucuna göre dünyanın en çok sevilen yemeği makarnadır. Makarna’nın sevilmesi tesadüfi değildir. İrmik ve suyun buluşması ile elde edilen doğal karbonhidrat deposu olan makarna, hem pratik, hem lezzetli hemde besin değeri yüksek olan bir gıdadır. Vücudumuz için gerekli olan vitamin ve minareller açısından son derece zengindir. Ayrıca makarna, B1, B2 vitaminleri, demir, fosfor, potasyum ve protein yönünden de zengindir” diye konuştu.

BİR ÇOK AMACA HİZMET EDİYOR

Özgüçlü, makarnanın beslenmedeki önemi ile ilgili şöyle devam etti: “Pratik olması yönüyle de makarna, gelişen ve değişen dünyamızda birçok amaca hizmet etmektedir. Pişme süresinin kısalığı zaman tasarrufu sağlarken, lezziz ve doyurucu bir gıda oluşu öğün için pratik ve kurtarıcı olmaktadır. Çeşitli özelliklere sahip makarna, her türden tüketicinin damak zevkine uyum sağlamaktadır. Bu yüzden tüketicinin en çok tercih ettiği gıdalar arasında yer almaktadır. Tüketim konusunda özellikle pandemi döneminde makarna, un gibi temel gıda ürünlerinin satışında büyük miktarda artış görülmektedir. Söz konusu dönemde makarna satışları yüzde 153 artmıştır. Pandemi döneminde en çok tercih edilen gıdalar arasında makarna yer almaktadır.

Pandemi dönemi, ekonomiden siyasete, eğitimden tüketime kadar hayatımızda birçok şeyi değiştirmeye başlamıştır. Özellikle de tüketim alışkanlıklarımızı. Eskiden alışkanlığımız olmayan birçok şeyin yeni normalimiz olduğu bir dönemdeyiz" dedi.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi