d_oR0h4.jpg

Okul öncesi, 1 2, 3, 4, 8 ile 12. Sınıfların yüz yüze eğitime başlamasının ardından 5. ve 9. sınıflarda da yüz yüze eğitim öğretime başladı.



3 Kasım 2020 Salı
Gaziantep

Konuyla alakalı konuşan Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ali Arpat, “Okullardaki çalışmalar ve öğretmenlerden aldığımız bilgiye göre, okul idareleri gerekli önlemleri almaya çalışsa da önlemler yetersiz kalıyor. Kronik rahatsızlığı bulunan ve e-nabız raporu olmayan öğretmenlerin bu durumu göz ardı ediliyor. Öğretmenler ve öğrenciler göz göre göre pandeminin kucağına itiliyor” ifadelerini kullandı.

Bu süreçte eğitim çalışanlarının bir diğer büyük problemi de üzerlerinde oluşturulan psikolojik baskı ile birlikte okulların kademeli olarak açılmasıyla iş yüklerinin fazlasıyla artması olduğunu söyleyen Arpat, “Elbette tüm öğretmenlerimiz asıl işleri olan eğitim-öğretim faaliyetlerini okullarda yüz yüze sürdürmek istemektedir. Ancak tüm dünyanın da şahit olduğu gibi gerekli önlemler alınmadan yapılacak yüz yüze eğitim hamlesi faciayla sona ermesi kuvvetle muhtemel bir tehlikedir. Öğretmenlerimiz evde yatmamakta, bilakis, sınıf ortamında sağlayamadıkları eğitim-öğretim faaliyetlerini uzaktan eğitim ortamlarında çok daha yüksek efor harcayarak sürdürmektedirler” dedi.

EĞİTİM ORDUSU, SAĞLIKÇILAR GİBİ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR

Başkan Arpat, yüz yüze eğitimde var olan iş yüklerinin neredeyse iki katı kadar derse girildiğini, uzaktan eğitim materyalleri hazırlamak için gece gündüz demeden hazırlık yapıldığını, kimi zaman sabah kimi zaman akşam kimi zaman ise hafta sonu öğrencilerine uzaktan eğitimle öğrenme ortamları hazırlandığını kaydetti. “Eğitim ordumuz da tıpkı sağlıkçılarımız gibi pandemi döneminde öğrencilerimizin hem eğitimini sağlamak hem psikolojilerini korumak adına canla başla çalışmaktadırlar. Bu iş yükünün de maddi karşılığını da yaptıkları birçok önemli işte olduğu gibi alamamaktadırlar” diye açıklama yaptı.

ÖĞRETMENLERİN EMEKLERİNİN KARŞILIĞI VERİLMELİ

Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ali Arpat, konuşmasını şu cümlelerle bitirdi: “Öğretmenlerimiz, okullarını, öğrencilerini ve yüz yüze eğitimi çok özledi. Ancak aynı zamanda bir o kadar da tedirginler. Çünkü yeterli önlem alınmadan başlaması muhtemel yüz yüze eğitim süreci; onlar, öğrencileri ve aileleri için çok büyük risk oluşturacaktır. Bakanlıktan beklentimiz öncelikle pandemi tedbirlerinin yerine getirilmesi, sonrasında da öğretmenlerimize biçilen bu iş yükünün görmezden gelinmeyip her iş kolunda olduğu gibi emeklerinin her anlamda maddi olarak da karşılığının verilmesi.” 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi