oo_1wBR5.jpg

Cumhuriyet gazetesinden Hazal Ocak’ın gündeme getirdiği bu ihale, tüm ajans ve sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu. İddiaya göre, Büyükşehir, Sunay Lojistik Hijyen şirketiyle 17 Eylül 2020 tarihinde 836 bin 250 TL’lik sözleşme imzaladı. Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre söz konusu şirketin 7 Ağustos’ta kurulmuş olduğu görünüyor.



8 Kasım 2020 Pazar
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, okullarda dağıtılacak temizlik malzemesi ihalesinde doğal afetlerde kullanılan 21B Maddesi uygulandı, ihaleyi 20 gün önce kurulan şirket aldı. Belediye, şirketle sözleşmeyi 836 bin 250 lira bedelle imzaladı. CHP’li Meclis üyesi Uğur Kalkan, “20 gün önce kurulan firmayı yetkililer nasıl keşfetti” diye sordu. Buna karşılık Gaziantep Büyükşehir belediyesi bir açıklama yaptı ve ihalenin yasal olduğunu ileri sürdü.  

TARTIŞMA YARATTI 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 27 Ağustos’ta doğal afet ve salgın hastalıklar gibi durumlarda kullanılan 21B maddesini dayanak yaparak, “Okullarda dağıtılacak temizlik malzemesi mal alımı işi” ihalesi açtı.  İhaleyi 836 bin 250 TL bedelle Sunay Lojistik Hijyen şirketi kazandı. 10 gün sürecek iş için belediye ve şirket 17 Eylül’de sözleşme imzaladı. Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre söz konusu şirket 7 Ağustos’ta kurulmuş görünüyor.  

HEP AYNI YÖNTEM 

İhale sürecini takip eden Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Uğur Kalkan, “21 B maddesi AKP’li belediyelerin en sevdiği ihale yöntemlerinden bir tanesi. Covid - 19 öncesinde de doğal afetler dışında bu maddeyi sık sık kullandılar. Sayıştay denetçileri bu durumları zaman zaman da raporlarına yazdılar. 20 gün önce kurulan firmayı yetkililer nasıl keşfetti çok merak ediyorum. Hangi teknik ve mali verilerini baz aldılar onu da çok merak ediyorum. Okullara yapılacak her türlü yardımı sonuna kadar destekliyoruz ama bizim sorguladığımız şey; 20 gün önce kurulan bir firmanın ihale başarısı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu firmayı nasıl keşfetti” dedi.  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Yılmaz Kireç de, “Bir firmanın kurulduktan bu kadar kısa bir zaman sonra böyle bir ihale almasını ben de garipsiyorum. Bu firma hangi verilere ve bu kadar kısa sürede hangi satışlarına bakılarak ihaleyi almıştır?  Biz kimsenin ihale almasına veya iş yapmasına karşı değiliz. Sadece bir firmanın bu kadar kısa zamanda bu ihaleyi nasıl aldığını sorguluyoruz” diye konuştu. 

BÜYÜKŞEHİR AÇIKLAMA YAPTI 

Cumhuriyet gazetesinin bu haberine akşam saatlerinde Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “Cumhuriyet gazetesinin bugünkü baskısında yer alan "20 günlük şirkete 836 bin liralık ihale" başlıklı haberle ilgili açıklama yapılması ihtiyacı duyulmuştur”denildi ve şu bilgiler verildi: 

“Daha önceden de basında yer aldığı üzere okulların açılma tarihi belirlendikten sonra öğrencilerimizin daha hijyenik ve güvenli alanlarda eğitim görmelerini sağlamak adına, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’yle Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Kovid-19 önlemleri için hayata geçirilen “Güvenli Okul Projesi” kapsamında şehir merkezinde bulunan 500 okula; yüzey dezenfektanı, sıvı el sabunu, yıkanabilir maske, el dezenfektan standı, sticker ve akülü dezenfektan sıkma makinası dağıtımı yapılmaktadır. 

"Güvenli Okul" projesi kapsamında okullara dağıtılacak temizlik malzeme alımı ihalesi için hijyen malzemesi üretimi ve ticareti yapan 46 adet firma davet edilmiştir. Kamuoyunun ve ilgililerin bilgisi dahilinde açık olarak yapılan ihale sonucunda 5 kısımdan oluşan ihalenin 1. kısmına iki ve 2. kısmına üç istekli teklif vermiştir. Haberde de adı geçen ve ihaleye katılmak konusunda hiçbir yasal engeli bulunmayan Sunay Lojistik Hijyen Kozmetik Gıda ve Tekstil Sanayi Ticaret Ltd. Şti. el sabunu ve yıkanabilir maskenin yer aldığı 1. ve 2. kısım için en düşük teklif vermiştir. Tüm ihale yasal süreçlere uygun olarak gerçekleştirilmiştir. 

Bu ihale sonucunda temin edilen hijyen malzemeleri ile Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye'de ilk kez bir belediye tarafından koronavirüsten çocuklarımızın korunması amacıyla "Güvenli Okul" projesi çerçevesinde kentte bulunan tüm okullara hijyen malzemeleri temin edilmiş ve dağıtılmıştır. Bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2 bin adet dezenfektan standı, 400 bin adet maske, 75 bin litre sıvı sabun, 500 adet dezenfektan makinesi, 10 bin litre yüzey dezenfektanı, 50 bin adet zemin etiketi temin etmiş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda dağıtımını yapmıştır. 

 Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi