oo_JhK16.jpg

KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Niyazi Çevik, Gaziantep olarak toplumun tüm kesimlerinin Covid-19 ile mücadele ettiği şu dönemde özellikle büyük sorumluk üstlenen zabıtaların hak ve taleplerinin görmezden gelindiğini, gasp edilmeye çalışıldığını, yemek paralarının verilmesinin engellendiğini iddia etti.



9 Kasım 2020 Pazartesi
Gaziantep

DETAY-ÖZEL HABER

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı olarak çalışan Tüm Bel-Sen üyelerinin önce hak ettikleri mesai ücretlerini engelleyen idarenin, şimdi ise ‘yemek paralarını’ ödemediğine dikkat çeken Çevik, “Pandemi sürecinden özellikle toplum sağlığı adına yapılan denetimlerde ve kent düzeninin sağlanmasında ciddi bir kolluk desteği sunan meslektaşlarımın mesai ücretleri keyfi olarak ödenmedi. Uzun süren ısrarlı taleplerimiz sonucu hakkımızı ancak alabildik. Şimdi ise en temel gereksinim olan yemek ücretlerimiz ödenmiyor” diye konuştu.

“DAİRE BAŞKANI CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGELERİNE UYMUYOR”

Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanı Cafer Yılmaz’ın, Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde yer alan idari izinli memurun özlük hakları saklı kalmak koşulu açık ve emredici bir şekilde yazılmış olmasına rağmen bu genelgeye uymadığını iddia eden Çevik,''Daire başkanı, genelgeye uymadığı için, zabıta biriminin yaşadığı sıkıntıları kamuoyu ile paylaşma gereği duyduk. Covid-19 salgını kapsamındaki uygulamalar konusunda Cumhurbaşkanlığı Genelgesi son derece açık olmasına rağmen e-nabızda sağlık bakanlığınca belirtilen riskli gruptaki hastalarının ve özellikle çalışanların ekonomik ve sosyal haklarının korunmasının altı çizilmiş ve bu haklarından hiçbir kesinti yapılamayacağı açıkça belirtilmiş olmasına rağmen, daire başkanının bu genelgeleri yok saymasını anlamakta güçlük çekiyoruz.

“İŞ BARIŞI VE HUZURUNDAN YANAYIZ”

Zabıta daire başkanlığında görevli üyelerimize yönelik bu tür baskıların bir an önce son bulmasını ve mesai arkadaşlarımızın yasal haklarının bir an önce verilmesini talep ediyoruz. Sendikamız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iş barışı, çalışma huzuru ve kazanılmış haklarının korunmasının takipçisi olmaya devam edecek ve hak gaspı durumunda her türlü yasal yola başvurmaktan çekinmeyecektir.” dedi.

BÖYLE BİR ŞEY YOK

Konu hakkında bilgi aldığımız zabıta daire başkanlığı yetkilileri ise böyle bir durumun söz konusu olmadığını ve tüm personelin mesai ve yemek ücretlerinin ödendiğini belirttiler.

Detay Gazetesi olarak hem sendikanın, hem de zabıta daire başkanlığının açıklamalarını tarafsız bir şekilde kamuoyuna duyuruyor ve bu durumu büyükşehir belediyesi ve yetkililerinin bilgisine sunuyoruz. Umarız varsa bir yanlış veya haksızlık bir an önce düzeltilir.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi