ss_Te5W7.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi’nin ihaleleri, ulusal medya aracılığı ile tüm Türkiye kamuoyuna duyurulurken, yerel gazeteler ise bu konuları haberleştiremedi.



7 Aralık 2020 Pazartesi
Gaziantep

Bilindiği üzere, Şahinbey Belediyesi’nin 5 milyon 790 bin lira ödeyerek aldığı ve vatandaşa dağıtacağı 15 bin kol saati, kamuoyunda geniş yer bulurken, CHP’li İrfan Kaplan, konu hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi vermişti. Ayrıca, bu alım ulusal medyada yankı uyandırmıştı. Ayrıca, Cumhuriyet Gazetesi, ‘Gaziantep’te ailece ihale saadeti!’ başlığıyla manşet haber olarak gündeme getirdiği habere göre, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’den kurulduktan 20 gün sonra okullarda dağıtılacak temizlik malzemesi ihalesi alan Sunay Lojistik adlı şirketin adresi ile il genelinde kamu ve kuruluşlarından ihale alan HSY Gıda şirket adresinin aynı olduğu ortaya çıktı. İki şirketin ortakları ise evli. HSY Gıda İnşaat şirketi de kamu kurumlarından bedeli toplamda 18 milyon lirayı bulan ihaleler aldığına dikkat çekmişti.

YEREL MEDYADA HABER DAHİ OLMADI

Gaziantep’te iki belediye ile ilgili çıkan bu haber, yerel medya haber yapılmaya gerek dahi görülmedi. Yerel gazetelerin ve internet sitelerinin tamamına yakını, bu konularla ilgili haber yapmadı, kamuoyuna gerçekleri aktarmadı. Böylece, yerel medyanın ne kadar halk yararına yayıncılık yaptığı ve ne kadar tarafsız olduğu tartışmalı hale gelmiş oldu.

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi