ee_EdCXI.jpg

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu, düzenlediği toplantıda, “Gülistan Doku nerede? Zaynal Abakarov’u neden koruyorsunuz?” diye sordu.



5 Ocak 2021 Salı
Gaziantep

SES Gaziantep Şube Başkanı Serpil Dağdemir, “Kadınların en çok ateşli silahlara öldürüldüğünün bilinmesine rağmen hala bireysel silahlanmanın önüne geçilmiyor. Cinayetlere tepki gösteren kadınlar darp edilip göz altına alınıyor. Azaldığı söylenen ama artan cinayetler için 6284 ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması talebimizi yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

KADINLAR, EN ÇOK KENDİ EVİNDE ÖLDÜRÜYOR, ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

“Süleyman Soylu’nun kadın cinayetlerinin yüzde 21 azaldığını açıkladığı gün, Antep’te 24 yaşındaki bir kadın, 6 aylık bebeği ile yaşadığı evinde karnından tabancayla vurulmuş halde bulundu” vurgusu yapılan açıklamada Dağdemir, “Kadın cinayetleri için seferber olması gereken iktidar, 6284 ve İstanbul Sözleşmesi’nin eksiksiz uygulanmasının ve faillerin etkin yargılanmasının önünü açmıyor, kadınları yaşama güvencesi olmayan bir toplumla yalnız bırakıyor. Şiddetin ve ölümlerin en çok kadınların kendi evinde olduğu bilindiği halde hiçbir önlem alınmıyor. Salgın döneminde şiddete uğrayan kadınlar ise sığınacak yer bulamıyor ve ölüme terk ediliyor” dedi.

Gülistan Doku’nun kayboluşunun üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Dağdemir, “Bugün Gülistan için  alanlardayız. 365 günden beri her gün ‘Gülistan Doku Nerede?’ diyoruz. Gülistan kaybolmadan önceki gün Zaynal Abakarov ile birlikte görülmüştü. En son Zaynal’ın Gülistan’ı darp edip arabaya bindirdiği biliniyor. O günden sonra Gülistan’dan haber alınamadı. Zaynal babasının polis oluşunun sağladığı avantajla evinde rahatça ifade verip, apar topar yurt dışına kaçtı. Ailesi ise hasta olduğunu, işi olduğunu söyleyerek Zaynal’ın kayboluşunun üstünü kapatmaya çalıştı” diye açıklamada bulundu.

ZAYNAL'A HALA ETKİN BİR SORUŞTURMA YAPILMADI

Zaynal'a hala etkin bir soruşturma yapılmadığını açıklayan Başkan Dağdemir, “Kamuoyunun etkisiyle milletvekilleri TBMM’ye Gülistan için önergeler verdi, lakin tutanaklarda Zaynal’ın ismi silindi. Gülistan barajda aranırken üç farklı ceset çıkarıldı. Ablası Aygül Doku her habere Gülistan olabilir diye koşarak gitti. Gülistan’ın bulunması talebiyle oturma eylemi başlatan abla Aygül Doku ve annesi Bedriye Doku göz altına alınmış, susturulmaya çalışılmıştı. Gülistan’ın bulunmaması ve üstünün örtülmesi için elinden geleni yapan iktidar hala susmaya devam ediyor. Zaynal Abakarov’u koruyanlardan, kadın cinayetlerine gözünü kapatan ve pişkin pişkin ‘’Nereden çıktı bu kadın dövmek, nereden çıktı bu kadın cinayeti?’’ diyenlere sormaya devam ediyoruz. Gülistan “Sen bağır ki şiddet sussun” diyerek kadınların sesi oldu, bizler de bu kez Gülistan için bağırıyoruz. Gülistan’ı biz kadınlar bulacağız” şeklinde konuşma gerçekleştirdi.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi