PP_TPD66.JPG

“Mutasyonlu virüsün kol gezdiği Gaziantep’te böylesine kalabalık bir toplantı organizasyonu kente büyük zarar verir” diyen Yılmazkaya, “İktidar gücüyle istediğinizi yapıyorsunuz ama bu kadar kalabalıkla kapalı bir ortamda yapılacak bu kongre ile birçok insanın hayatıyla oynarsınız” diyerek AKP yönetimini uyardı.



1 Şubat 2021 Pazartesi
Gaziantep

“Bu etkinlikleri düzenleyenler ve izin verenler, virüs nedeniyle bugüne kadar şehrimizde hayatını kaybedenler ve bundan sonra kaybedecek olan hemşerilerimizin vebalini alıyorlar” diyen Yılmazkaya konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

AKILLA, MANTIKLA, BİLİMLE İZAHI GÜÇ!

Yılmazkaya, AK Parti’nin 3 Şubat’ta yapacağı Gaziantep İl Kongresi için, “Bir hekim olarak belirtmeliyim ki; öylesine kalabalık bir organizasyonda sadece o kongreye katılanları değil onların ailelerini, yakınlarını ve hatta tüm Gaziantep’i büyük bir tehlikeye sokarsınız” ifadelerini kullandı.

“Bu tür faaliyetler virüsün yayılımına katkı sağlıyor. Topluma örnek olması ve en başta kurallara uyması gerekenler ne yazık ki hiçbir şey yokmuş gibi davranıp, rahat, rahat hareket ediyor. İnsanlara örnek olması gerekenler ne yazık ki kuralları kendileri çiğniyor” diyen Yılmazkaya, Türkiye’de hala yüzlerce insanın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği bir süreçte AK Partililerin hiçbir şey yokmuş gibi rahat davranmalarının akılla, mantıkla, bilimle izahının güç olduğunu kaydetti.

“Sendikaların ve eylem hazırlında olan esnafın gösteri ve yürüyüşünü engellemek için birçok ilde yasaklar getirildi. Daha birkaç gün önce Gaziantep’te her türlü toplantı ve yürüyüş yasaklandı ama sanırım konu iktidar olunca yasaklarında bir etkisi olmuyor” diyen Yılmazkaya, AK Parti’nin Gaziantep’te geçtiğimiz günlerde İl binasında düzenlediği basın toplantısı ve Kadın Kolları Kongresini anımsatarak, “Bu iki organizasyonda ortaya konulan görüntüler insanları ürküttü ve virüsle mücadelede işimizin ne kadar zor olduğunu bir kez daha ortaya koydu. İnsanlar biran önce bu illetten kurtulmanın hayali ile yaşarken, AK Partili yöneticiler akıl almaz bir vurdumduymazlık sergiliyor. Yasak olmasına rağmen bu tür organizasyonlara iktidarın baskısıyla izin verilirse elbette vaka sayısı artar, elbette insanlar hayatını kaybeder.” ifadelerini kullandı.

BU SÜREÇ ŞİMDİLERDE MUTASYONLU VİRÜS İLE DAHA TEHLİKELİ BİR BOYUT ALDI!

“Bilmeyerek’ diyemeyeceğim, çünkü herkes her şeyin farkında” diyen Yılmazkaya, “Gaziantep, pandemi döneminde çok zorlu bir süreçten geçti. Ve bu süreç şimdilerde mutasyonlu virüs ile daha tehlikeli bir boyut aldı. Türkiye’de en fazla vaka ve vefat görülen iller arasındayken daha yeni yeni toparlanıyoruz.  Hastanelerimizin hepsi doluydu. Yoğun bakımlarda insanlar yer bulamıyordu. Binlerce insanımızı kaybettik. İnsanlar annelerini, babalarını, çocuklarını, eşlerini, kardeşlerini sarılamadan, öpemeden, helalleşemeden toprağa verdiler. Şimdi ne oldu da 5 bin kişilik spor salonunda yapılacak bir kongreye izin veriyor? Bu çifte standardı anlamak gerçekten mümkün değil” dedi.

Yılmazkaya, AK Parti’nin 3 Şubat’ta yapacağı İl Kongresiyle ilgili; “Vali Davut Gül, mutasyonlu virüsün Gaziantep’e geldiğini bizzat duyurdu. Vatandaşlara evlerinden çıkmamaları konusunda uyaran, esnafa işyerlerini kapattıran, çocukları okula göndermeyen, hak aramak için yürüyüş yapmak isteyeni engelleyen Mülki İdarenin AKP’ye böylesine kötü bir ortamda imtiyaz tanımasını bir hekim olarak doğru bulmuyorum!” ifadelerini kullandı.

Binlerce kişinin kapalı bir ortamda planlı bir kongrede bir araya getirilmesinin doğru olmadığını vurgulayan Yılmazkaya, “Bu etkinlikleri düzenleyenler ve izin verenler, virüs nedeniyle bugüne kadar şehrimizde hayatını kaybedenler ve bundan sonra kaybedecek olan hemşerilerimizin vebalini alıyorlar. Bu kongreden sonra Allah korusun, Gaziantep olarak eskiye dönersek, sağlıkçılarımızın, vatandaşlarımızın, esnafımızın, çocuklarımızın emeğine, fedakârlıklarına yazık olmayacak mı? Hiçbir şey için geç değil. Lütfen gerek AK Partili yöneticiler, gerekse Sayın Vali Gül, kararlarını yeniden gözden geçirsinler. Ve bu karardan vazgeçsinler! Bunu siyasi kimliğimin ötesinde hekim kimliğimle tüm Gaziantepli hemşerilerim adına özellikle rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi