xx_iX8dk.jpg

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan, “Kadınlar bir ülkenin, bir şehrin, bir evin enerjisidir. Kadına saygı toplumların aydınlık yüzü ve insan onuruna yaraşır bir davranıştır. Şiddet, taciz, mobbing, kadınları meta olarak görenler, kadın denilince sıkılan yumruklar, kirli zihinler, toplumlar için karanlıktır” dedi.



8 Mart 2021 Pazartesi
Gaziantep

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Arıkan, “Kadınların meslek sahibi olmak istemesi, eşit imkanlar istemesi, her insanın sahip olduğu haklara sahip olmak istemesi kadar doğal ne olabilir ki…Teknolojinin gelişmesi ile, dünyadan iyi örneklerin, iyi uygulamaların görülmesi ve kadınlarımızın, kız çocuklarımızın hedef belirleme ve bu hedeflerini gerçekleştirme imkanları artmıştır.

Bilim dünyası, sanat, eğitim, sağlık, elektrik, elektronik, yazılım alanlarında, siyasette, meslek odaları ve STK’lar da kadınlarımızın gösterdiği başarı gözler önündendir ve gurur kaynaklarımızdır. Başarılı kadınlarımızın çalışmalarından her birey faydalanmaktadır.

Kadın girişimcilerimizin oranının artması, devletin  girişimci kadınlara sunduğu avantajlar göz ardı edilemez.

İnanıyorum ki, gelecekte çok daha iyi noktalarda olacağız

Daha temiz bir dünya için, sıfır atık seferberliğinde, enerji verimliliği ve enerji tasarrufu uygulamalarında en büyük destekçilerimiz elbette ki kadınlarımız olacaktır. Toplum kadına karşı şiddete duyarlı hale gelmiştir, ancak üzülerek ifade etmeliyim ki şiddet sorunu bitmemiştir. Çalışan kadının beşeri ve toplumsal çöküşün tetikleyicisi olduğunu düşünen zihniyetler de bulunmaktadır” diye açıklamada bulundu.

#Gaziantep @gaziantepUniv @ozaydinarif @NumanKurtulmus @GaziantepUni @GaziantepUni_ @GaziantepUni27 @GaziantepGenc @gaunplatform

@GaunOgrenciler

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi