pp_Maxix.png

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, yazılı bir açıklama yaparak kısa çalışma ödeneği süresinin uzatılması için Hükümete çağrıda bulundu.



5 Nisan 2021 Pazartesi
Gaziantep

Milletvekili Kaplan, açıklamasında kısa çalışma ödeneği süresinin 31 Mart itibariyle sonlandırılmasıyla ilgili, “31 Mart itibariyle AKP İktidarı, tüm emekçilerimizden, işçilerimizden elini eteğini resmen çekmiş bulunuyor. Bir buçuk yıla aşkın süredir kendi yağlarında dahi kavrulamayacak duruma gelen işçilerimiz emekçilerimize bir darbe daha vuruldu. Kısa çalışma ödeneği yetmiyorken bir de tümden kesildi. Restaurant, kafe, bar gibi işletmeler bir buçuk yıldır çalışamıyor. Sürekli farklı saat kısıtlamalarıyla vatandaşların ilgilerini de çekemediler. En azından kısa çalışma ödeneği, bir nebze de olsun emekçilerimizin ceplerine para giriyordu. İktidarın bu tutumu resmen işçilerimizi, emekçilerimizi tanımamaktır!” dedi.

“ÜCRETSİZ İZİNLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜRKEN, BUNALIMLAR İNTİHARLAR ARTACAK!”

“AKP İKTİDARININ ELLERİ, İŞÇİLERİMİZ VE EMEKÇİLERİMİZİN BOYNUNDAYKEN, EMEĞİN NEFES ALMASI GÜÇ!”

Kısa çalışma ödeneğinin sonlandırılmasıyla birlikte ücretsiz izinlerin artacağının altını çizen Kaplan, “Milyonlarca vatandaşımız işten çıkarılma ve ücretsiz izine ayrılma tehlikesiyle karşı karşıya. Pandemi en üst seviyede devam ederken, milyonlarca yurttaşımız, işsizlik ve açlıkla sınanacak. Sadece Şubat ayında 1.3 milyon işçimiz kısa çalışma ödeneğinden faydalanmış. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanan işçilerimizin sayısı 4 milyona dayanmış ve 2.5 milyona yakın emekçimiz ücretsiz izindeyken, bu ödeneğin sonlanmasıyla milyonlarca emekçimiz kaderine terk edildi. Bu vicdansızlık, aymazlık, emek tanımamazlık beraberinde bunalımları, intiharları, şiddeti arttıracaktır. AKP İktidarının ellerini işçilerimizin, emekçilerimizin boynundayken, emeğin nefes alması güç!” diye ifade etti.

“4-5 FARKLI YERDEN MAAŞ ALAN AKP’Lİ BÜROKRATLARA AKP İKTİDARINDA BÜTÇE VAR AMA EMEKÇİYE BÜTÇE YOK!”

“KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİN SÜRESİNİ UZATIN!”

Milletvekili Kaplan, açıklamasının devamında AKP İktidarında 4,5 farklı yerden maaş alan bürokratlara, yandaş firma ve müteahhitlere bütçe olduğunu sert bir dille eleştirerek, “4-5 farklı yerden maaş alan AKP’li bürokratlara AKP iktidarında bütçe var ama emekçiye bütçe yok! Yandaş Müteahhitlere bütçe var, işçiye bütçe yok. Kanal İstanbul’a, geçilmeyen köprü ve otoyollara, konu yandaş ve peşkeş olduğunda bütçe var ama emekçilerimize bütçe yok. Yok öyle yandaşlı, peşkeşli bütçe. Asıl bütçeyi emeğe, emekçiye ayırmak zorundasınız! Vatandaşlarımızın ekonomik krizle, açlıkla, yoklukla, işsizlikle daha fazla mücadele edecek enerjisi kalmadı. Şatafatınızdan, yandaşa peşkeşinizden biraz fedakârlık gösterin de ülkemizi getirdiğiniz acı gerçeklerle yüzleşin. Kısa çalışma ödeneği süresi pandemi bitene kadar devam etmelidir. İşçilerimiz, emekçilerimiz, esnafımız kaderine terk edilmemelidir” dedi.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi