ss_3ctFV.png

2013 yılında temeli atılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 2020 yılında hizmete gireceği müjdesini verdiği Gaziantep Şehir Hastanesi, henüz hizmete girmedi. Gaziantep Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki, hastanenin 2023 yılında hizmete girmesini beklediklerini söyledi.



26 Nisan 2021 Pazartesi
Gaziantep

DETAY ÖZEL HABER:

1875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi’nin temeli 2013 yılında atıldı. Temeli atılırken, hastanenin 3 yıl sonra yani 2016 yılında hizmete gireceği belirtildi. Ancak, 2016 yılında hastane hizmete girmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2019 yılında Gaziantep’i ziyaret etti. Her iki isim de hastanenin 2020 yılında hizmete gireceğini ve bölgenin sağlık üssü olacağına dikkat çekmişlerdi.

YOĞUN BAKIMLARDA YER BULUNAMIYOR

Ancak, müjdesi verilen 2020 yılı bitmesine rağmen, hasta hizmete girmedi. Normal şartlarda özellikle kış aylarında Gaziantep’te hastanelerde yoğunluk artıyor ve kimi zaman yer dahi bulunamıyordu. Bunun üzerine bir de salgın görülünce, yoğun bakımlarda yer bulmak çoğu zaman imkânsız hale geldi. Böyle sıkıntılar yaşanırken ve hastalar mağdur olurken, hastanesinin henüz tamamlanmamış olması, tepkilere neden oluyor.

SAĞLIK MÜDÜRÜ TİRYAKİ: 2023 YILINDA HİZMETE GİRMESİNİ BEKLİYORUZ

Hastanenin ne zaman hizmete gireceği merak edilirken, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki’nin geçtiğimiz günlerde gazetelerde ve basın da açıklamaları yer aldı. O açıklamalara bakıldığında ise Tiryaki, şehir hastanesinin 2023 yılında açılmasını beklediklerini ifade etti.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi