ss_5fMzz.jpg

TBMM İdare Amiri ve HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, Gaziantep’in sorunlarını gündeme taşıdı. Yerel yönetimlere göre Gaziantep’in her bakımdan gelişmiş bir kent olduğunu ancak gerçekte durumun böyle olmadığını söyleyen Toğrul, “Hayal satmaktan vazgeçin!” dedi.



13 Haziran 2021 Pazar
Gaziantep

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan TBMM İdare Amiri ve HDP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, kentin sorunlarını gündeme taşıdı. Toğrul, “Gaziantep dünyanın en yeşil, en modern şehri! Gerçekte ise büyük köy havasında bir gece kondu şehri. Yerel yönetici ve mülki idarelere baktığımızda da Gaziantep bir uçan şehir. Gerçekte ise bu çağda her gün elektriklerin kesildiği bir kent Uçan şehir, eğitimde yapılan tüm sınavlarda sonlarda, şehirde trafik tam bir keşmekeş, Bebek ölüm oranında Türkiye birincisi!”

“VATANDAŞ FISTIĞIN, BAKLAVANIN TADINI UNUTTU”

“Uçan şehrin insanları en kirli havayı soluyor, en pahalı suyu içiyor. Uçan şehirde bir taraftan kırılan ihracat rekorları diğer taraftan ise esnafın kan ağladığı, kepenk indirdiği, yoksulluktan kaynaklı intiharlarda Türkiye birincisi bir şehir. Uçan şehir sözde gastronomi şehri fakat Gaziantep halkı pahalılıktan kaynaklı ürettiği fıstığın ve baklavanın tadına dahi bakamayacak durumda.”

“KURAKLIK, ÇİFTÇİ VE HAYVANCILIĞI BİTİRDİ”

Gaziantep’in yıllar önce Arap coğrafyasının tüm hayvan ürünü ihtiyacını karşılayan, canlı hayvan ticaretinin merkezi olduğunu hatırlatan Toğrul, “Bugün hayvancılığın bitmek üzere olduğu ve çiftçinin kan ağladığı bir kent oldu. Kuraklık belası ise çiftçi ve hayvancılığı bitiren son nokta olmuş durumda. Uçan şehirde yıllardır tek kültür sanat etkinliği yok. Akşam saat 19.00'dan sonra cadde ve sokaklarda in cin top oynarken, bir kadının bu saatten sonra sokağa çıkması hayal dahi edilemez duruma gelmiştir.”

“SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETELİM”

Açıklamalarını sürdüren Toğrul, “Şehirde taksicisinden kahvecisine; ayakkabıcısından triko esnafına herkes yandım anam derken, yönetenler sakın kımıldamayın uçuşa geçiyoruz diyorlar! Söylemekle uçuluyorsa haydi Gaziantep hep beraber uçuyoruz diyelim. Artık hayal satmaktan vazgeçin ve bu kentin sorunlarını çözmek için gelin hep beraber elbirliğiyle Gaziantep'in sorunlarına çözüm üretelim” ifadelerini kullandı.







Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi