ww_8kX3A.jpg

Şahinbey Belediyesi yangınlarda zarar gören vatandaşlar için 10 milyon liralık yardım kararı aldı. Şehitkamil’de ise CHP’li meclis üyeleri, yanan bir köyün onarımını belediye olarak üstlenelim talebinde bulundu. CHP’lilerin bu isteğine ise Başkan Rıdvan Fadıloğlu ‘’Şu anda henüz bitmeyen yangınlar var. Bu yangınlar bittikten sonra belediye olarak, meclis olarak elimizden geleni yaparız.’’ cevabı verdi.



5 Ağustos 2021 Perşembe
Gaziantep

DETAY ÖZEL HABER:

Türkiye’nin çoğu bölgesinde meydana gelen orman yangınları nedeniyle ciddi hasarlar oluşurken, tüm Türkiye ise yangın bölgesindeki vatandaşların yaralarının sarılması için seferber oldu. Durum böyle olunca, Gaziantep’te belediyelerin yardım konusunda atacağı adımlar merak konusuydu. Geçtiğimiz günlerde Şahinbey ve Şehitkamil ilçe belediyelerinde meclis toplantıları yapıldı. Yapılan toplantılar da, Şahinbey Belediyesi yangından zarar gören vatandaşların yaralarının sarılması için 10 milyon lira yardım kararı aldı. Ancak, Şehitkamil Belediye meclisinden ise herhangi bir yardım kararı çıkmadı. 

CHP’LİLERDEN BİR KÖYÜ ONARALIM ÖNERİSİ

Bugün Şehitkamil Belediye Meclisinin Ağustos ayı 2. oturumu yapıldı. Meclis oturumunda CHP’li üyeler, yangın bölgesinde zarar gören bir köyün onarımını belediye olarak üstlenelim ve bu şekilde yangın bölgelerindeki halka yardım edelim teklifinde bulundu. CHP’lilerin bu önerisini cevap veren Başkan Rıdvan Fadıloğlu, ‘’Şu anda yangın çıkan bölgelere müdahale ve soğutma çalışmaları sürüyor. İnşallah bu yangınlar bittiğinde, belediye olarak, meclis olarak elimizden ne gelirse gerekeni yaparız. Belediyemizin ve meclisimizin buna gücü var.’’ dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ NE YAPACAK?

Şahinbey ve Şehitkamil Belediyelerinin ardından, gözler büyükşehir belediye meclisine çevrildi. Önümüzdeki günlerde yapılması beklenen büyükşehir belediye meclisinde, yangından zarar gören  bölgeler ve vatandaşlar için herhangi bir yardım yapılıp yapılmayacağı sorusu netlik kazanacak.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi