oo_KUl45.JPG

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, yayımladığı mesajla 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı.



28 Ağustos 2021 Cumartesi
Gaziantep

Başkan Çeliktürk mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz'un, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da büyük bir zaferle taçlandırıldığını belirtti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında "Ya istiklal ya ölüm" emri ile başlayan Büyük Taarruz'la Kurtuluş Savaşının kesin zaferle sonuçlandığını hatırlatan Başkan Çeliktürk, mesajında şunları söyledi:

HAİN PLANLAR TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE ATILDI

"İşgal altındaki vatan topraklarının düşmandan temizlenerek millet egemenliğine dayanan Cumhuriyetimizin kuruluşuna gidilen yoldaki en önemli aşamalardan biri olan 30 Ağustos Zaferini büyük bir coşku ile kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan 99 yıl önce yurdumuzu işgal ederek, milletimizi esaret altına almak isteyen emperyalist güçlerin hain planları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde  milletimizin azim ve kararlılığı sonucu parçalanarak tarihin çöplüğüne atılmıştır. Milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde, topyekun bir şekilde hareket ederek kazandığı 30 Ağustos Zaferi ile Anadolu bir kez daha ebedi yurdumuz olarak tescillenmiştir.

BU MEŞALE HİÇBİR ZAMAN SÖNMEYECEK

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında kazanılan 30 Ağustos Zaferi, önemli bir askeri başarı olmanın yanında, milletimizin vatan sevgisinin ve özgürlüğüne olan düşkünlüğünün sembolüdür. Bundan 99 yıl önce Dumlupınar'da yakılan bu özgürlük meşalesi hiç bir zaman sönmeyecek ve geleceğimizi aydınlatmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, şehit aileleri ve yakınlarına sabır ve metanet diliyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı coşkuyla kutluyorum.”

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi