aa_DuxLb.jpg

CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar 12 Eylül darbesinin 41. Yılında yazılı bir açıklama yayınladı.



12 Eylül 2021 Pazar
Gaziantep

CHP İl Başkanı Uçar açıklamasında; 12 Eylül 1980 milli iradeye darbe vurmasının yanında darbe yasalarıyla ve darbecilerin söylemleriyle halkın örgütlenmesini ve gençlerin siyasette yer almasını sistematik olarak engellediğini belirterek şöyle devam etti:
12 Eylül'ün izlerini silerek Türkiye'yi bu utançtan kurtarmak görevimiz.
“12 Eylül'ün bugüne dek bıraktığı anti demokratik uygulama ve yasaları, darbe hukukunu ortadan kaldırmak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni demokrasiyle taçlandırmak görevimiz. 12 Eylül'ün ve darbenin miras bıraktığı tüm yaraları sarmak, 12 Eylül'ün izlerini silerek Türkiye'yi bu utançtan kurtarmak görevimiz. Bu görevi darbecilerin korktuğu, özgürlük için mücadele eden gençlerle yerine getireceğiz. "
“12 Eylül ile milli iradeye darbe vurulmasının yanı sıra Türkiye'nin her alanda gerilemesi, geleceğinin çalınması anlamına gelmektedir. İdamların, işkencelerin, cezaevi günlerinin ve binlerce aydın, sanatçı, öğretmen, öğrencinin fişlenmesi demektir. Aradan geçen 41 yılın ardından Türkiye hala antidemokratik uygulamalar, siyasallaşan yargı, tarafsızlığını kaybeden basın, bilimsellikten uzaklaşan üniversiteler ve koğuşları dolu cezaevleriyle karşı karşıya bırakılmış durumdadır”
CHP İktidarında 12 Eylül cuntasının demokrasi ve ifade özgürlüğüne vurduğu prangaları ortadan kaldıracağız.
“12 Eylül cuntacıları vatandaşlarımıza dayattıkları anayasa ve kanunlarıyla 40 yıldır ülkemizde ifade ve örgütlenme özgürlüğüne pranga vurmuştur. Biz CHP iktidarında 12 Eylül darbesinin ürünü olan kanun ve kurumları ortadan kaldıracağız.”
12 Eylül Askeri Cuntası tarafından işkence edilerek öldürülen yurttaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz.
12 Eylül Darbesinin 41. Yılında darbe öncesi ve sonrasında pek çok vatandaşımız toplumsal olaylarda veya sonrasında gördüğü işkencelerde yaşamını yitirdi, 50 gencimiz sıkı yönetim mahkemeleri tarafından idam edildi. 12 Eylül’de yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi