aa_EYLKo.JPG

127 milyon TL‘lik fatura alacaklarını tahsil edemeyen GASKİ, 50 milyon TL’lik elektrik faturası borcunu ödemediği için, iller bankası, kamu ve özel bankalardan 30 milyon TL kredi kullanacak.



13 Eylül 2021 Pazartesi
Gaziantep

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı 1. Birleşim Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, GASKİ Genel Müdürlüğü’nün 127 milyon TL‘lik fatura alacaklarını alamadığı için 50 milyon TL’lik elektrik faturası borcunu ödemediği, bu nedenle İl Bank, Kamu ve özel bankalardan 30 milyon TL kredi kullanılması konusu gündeme geldi.

5 YILDA YÜZDE 193 ZAM GELDİ

GASKİ’nin elektrik faturasına ilişkin açıklamalarda bulunan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, elektriğe 5 yılda yüzde 193 zam geldiğini söyledi. Sönmezler, “18 aydan bu yana devam eden pandemi sürecinde, GASKİ olarak 127 milyon TL’lik alacaklarımızı tahsil edemedik. Olağanüstü kurak bir dönem yaşadık, enerji maliyetlerimizin de artmasıyla yüksek rakamlara ulaştı. Pandemi nedeniyle, bu borçlarımızı alamadık ve bu borçların tahsili konusunda bir çalışma yapmadık. Şu anda 50 milyon TL, bir elektrik borcumuz var. İlk etapta 30 milyon TL borç kullanarak, elektrik ile ilgili borcumuzu ödemek üzere kullanacağız. 127 milyon TL’lik alacaklarımızı alarak, bu borçlarımızı kapatmak istiyoruz. Pandemi nedeniyle bu alacaklarımızın peşine düşmedik, bundan sonra bu alacaklarımızı tahsili yoluna gideceğiz. Temmuz ayında elektrik maliyetlerine yapılan yüzde 15’lik zam bizleri etkiledi. 2016 yılından bu yana ise yüzde 193 zam geldi” dedi.

Gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi