AS_f3voP.jpg

Galatasaray olağan genel kurul toplantısında Başkan Burak Elmas ve yönetimi idari olarak ibra edilmedi. Çıkan kararın ardından konuşan Başkan Elmas "Tüzüğümüzün gereği olarak önümüzdeki hafta kararı uygulamaya sokacağız ve gerekeni yapacağız." dedi.



27 Mart 2022 Pazar
Spor

Bu sezon ligde ve Avrupa’da istediği başarıları elde edemeyen Galatasaray’da Başkan Burak Elmas ve yönetimi hedef haline gelmişti. Son Antep yenilgisinin ardından taraftarın sabrı taşmış ve yönetim istifaya davet edilmişti.

GENEL KURUL YAPILDI

Galatasaray Spor Kulübü 2021 Yılı Olağan Genel Kurulu, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Gündem sırası uyarınca ilk olarak Genel Kurul Başkanlık Divanı, Metin Sinan Aslan’ın başkanlığında oluşturuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gelen önerge uyarınca Galatasaray Spor Kulübü Üyesi Ece Bora, Galatasaray’da otizm yüzme branşının kurulması yönünde yaptığı konuşmanın ardından bu önerge üyelerimizin oylarına sunularak kabul edildi. 

2021 yılının ilk dönemine ilişkin 89. Yönetim Kurulu adına dönemin ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak kürsüye çıkarak konuşmasını yaparken, ardından dönemin başkan yardımcılığı görevini yürütmüş olan Kaan Kançal mali sunumu gerçekleştirdi. 

Başkan Burak Elmas, dönemine ilişkin konuşmak üzere geldiği kürsüde Galatasaray Spor Kulübü üyelerine hitap etti.

Başkan Burak Elmas’ın konuşmasının ardından Başkan Yardımcısı Bikem Kanık, mali duruma ilişkin sunumunu gerçekleştirdi. 

Ertay Örmen, 89. Yönetim Kurulu adına Denetim Kurulu Raporu’nu sundu. Sunum sonrasında Denetim Kurulu Üyesi Asaf Savaş Akat söz alırken, ardından Denetim Kurulu Üyesi Emre Şehsuvaroğlu, mevcut Yönetim Kurulu dönemindeki Denetim Kurulu faaliyetlerine ilişkin raporunu sundu. 

Galatasaray Spor Kulübü Üyeleri olarak, “Murat Uluhan, Tuncay Bolayır, Ebru Köksal, Özgür Savaş Özüdoğru, Işık Sakarya Balaban, Eşref Hamamcıoğlu, Reha Yereşen, Ahmet Şenkal, İlker Canalp, Can Çobanoğlu, Mehmet Bilen, Deniz Aras, Mehmet Seyfi Çetinsavaş, Ali Öğüdücü, Cengiz Ergani, Hayarettin Kozak, Gürkan Eliçin, Timur Kuban, Serdar Özalemdar, Cihangir Onger, Volkan Karsan, Metin Tutcuoğlu, Tayfun Uruk, Emre Alkin, Akın Ketenci, Cahit Göncü, Begüm Özkan, Serdar Nasır, Ömer S. Oğuz, Jale Ayşe Karaveli, Cihan Albayrak, Nedret Yayla, Cemal Kadir Sevim, Emre Cem Karaca, Okan Onaran, Kaya Özgül, Hikmet Koyuncuoğlu, Tugay Toydemir, Senem Tığlı, Metin Akalın, M. Yasin Çakmak,Levent Pınar, Fatih Süleyman Demircan, Bora Yargıç, Kerim Bahadır Şeker, Metin Ünlü, Osman Tanburacı, Fatih Süleyman Demircan, Kaan Artukoğlu, Zeynep Özkalay, Ahmet Kaya Tirali, Enes Olgun, Emre Akyazıcı, Mehmet Orkun Çiydem, Çağatay Aras Uçkun, Doğan Baydur, Okan Böke” açıklamalarda bulundu.

Üyelerimizin ardından Başkanımız Burak Elmas’ın oylama öncesinde yaptığı konuşma ise şu şekilde oldu:  

“Sayın Divan Başkanım, saygıdeğer Galatasaraylılar. Bu saate kadar iradenizin yansıması adına burada kaldığınız için gösterdiğiniz çabaya teşekkür ediyorum. Üzgünüm. Galatasaray’ı birleştirme çabalarımızın, arzumun hiç bir adım ilerlemiş olmadığını görmekten çok üzgünüm.”

“UMUTLUYUM”

Galatasaray'ın içinde bulunduğu, hep kurtuluş mücadelesi dediğim mücadelenin farkında olunmadığı için çok üzgünüm. Kişisel nefretlerin, intikam hedeflerinin Galatasaray değerlerini kenara bırakmaya sebep olduğu için çok üzgünüm; ama umutluyum. Galatasaray bu dönemlerden geçti ve bu dönemler, ateş güneş olayları daha yaşamış bir Galatasaray bugünlere geldi ve Türkiye'nin en büyük markası oldu. Onun için umutluyum. Hep bahsettiğimiz Galatasaray'ı gönülden seven, bağırmayan bir sessiz çoğunluk olduğu için umutluyum. Onların kim ne bağırırsa bağırsın, görüşü ne olursa olsun Galatasaray için en doğru karar verecekleri umutluyum.”

“TAAHHÜTLERİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUM”

“Başkanlık her ne kadar tecrübeniz olursa olsun yapmadan öğrenebileceğiniz bir şey değil. Kafanızda çizdiğiniz bazı senaryolar var. Galatasaray hayalinizle yapmayı arzu ettiğiniz birtakım şeyler var. Hızlı hareket etmek istediğiniz, Galatasaray'ın geleceği için anında çözülmesi gerektiğine inandığınız bazı şeyler var. En iyisi ile çalışma arzusunu gerçekleştirmek için seçtiğiniz kişilerle çalışamayacağınızı anladığınız bir ortam var; ama bunları kısa zamanda görüp tecrübe edebiliyorsunuz. Ben de böyle bir dönem yaşadım. Birçok uluslararası şirkette yöneticilik yaptım. Galatasaray için endişeliydim. Çok eleştirdim. Galatasaray'da eleştirdiklerim oldu. Galatasaray değerlerini hiçbir zaman rencide etmemeye, aşığı olduğum, Ali Sami Yen'in kurduğu Galatasaray’a hep hizmet etmeye çaba gösterdim. Genç bazı arkadaşlarımın hayal kırıklıklarını görmek beni çok üzdü. Belli ki kendi heyecanımı Galatasaray için yapmak istediklerimi anlatırken onlara çok ümit vermişim. İnanın size bunu söylerken yapabileceklerime inandığım için ve Galatasaray'ın buradan çıkabileceğini inancım olduğu için söyledim. Sizlere yalan söylemedim. Size vermiş olduğum taahhütlerin hepsini gerçekleştirmek için çalışıyorum. Bir yerlerden resmi onay almadan bu taahhütleri vermedim. Benim de hayal kırıklıklarım var. Konjonktürel olarak gerçekleşmeyen bazı konular var ama pes etmedim. Onları da çözmeye çalıştım.”

“BENİ YÜRÜMEYE TEŞVİK EDEN GALATASARAY SEVGİM” 

“Federasyon ilişkileri… Sevgili Timur, taraftar Burak Elmas’tan bahsetti. Timurcuğum. İnan bana bazen gece yastığa kafamı koyduğumda o kadar sinirleniyorum ki… İstediğim şeylerin çözümü o kadar kolay değil. Türkiye’de batmış bir spor sektörü var. Galatasaray tek kuruşunu ortak hesaptan banka onay vermezse çekemiyor. Herkesin bir fikri var. Yaptığın her şeye bir görüş, eleştiri var. Zor bir seçim geçirmişsin. İkinci ayından itibaren ciddi anlamda farklı düşünenler. Daha birinci aydan itibaren martta ibra olmazlar,  mayısta seçim var diyenler var. Sürekli çalışmak için çabalamaya çabalarken, baskıdan dolayı motive etmek zorunda olduğun yönetim kurulu arkadaşların var. Sevdiğin, iş yaparken ihtiyacın olan arkadaşlarına bazen içerde yapılan, camia içinde ve dışarıdan da destek alınan organizasyonlara karşı koruyamamanın verdiği üzüntü ve çaresizlik var. Saha sonuçlarında  top içeriye girmeden ne yaparsan başarısızsın. Her gün, pazartesileri taraftar olarak yenildiği zaman işe gitmek, arkadaşlarına gitmek var. Üzüntülüsün. Galatasaray başkanı olarak herkesin sana baktığı bir ortamda, çok taraftar olarak üzüldüğün bir gecenin arkasında taraftar olarak dimdik ayakta durup, hiçbir şey olmamış gibi Galatasaray'ın o gün çözülmesi gereken problemleriyle uğraşmak mecburiyetin var. Ben bu yolda Galatasaray sevgim sebebiyle çok fazla yara aldım ve üzüldüm. Seçim sürecinde en yakın arkadaşlarımla ayrı düştüm, çocuklarımız beraber büyüyen arkadaşlarımızla konuşmaz hale geldim. Yönetim Kurulunda bazı arkadaşlarımızla bazı konularda ters düştük; ama yürümeye devam ettim.  Çünkü beni yürümeye teşvik eden Galatasaray sevgim.”

 “HOCAMA LAF EDİLDİĞİ ZAMAN MASAYA YUMRUK VURDUM”

“Federasyona gittim. Bazen her şeyi anlatamıyorsun. Anlatırsam yer yerinden oynar diye niye dedim biliyor musunuz? Hocama iki maç daha az ceza versinler diye. Federasyon başkanının odasında hocama laf edildiği zaman masaya yumruk vurdum. Bunları anlatmadım. Sistem içeride çözülsün diye masalarda bilaistisna kendim oturdum. Naklen yayın ihalesinde, MHK’nın yeniden yapılandırılmasında kendim oturdum. Her konuya Galatasaray adına hakim olmaya ve Galatasaray'ın mümkün olan en doğru karar vermesine ve Galatasaray'ın kurumsal hafıza olarak maalesef bu kokuşmuş düzenin içinde daha iyi anlayarak karar vermesi için bütün masalara geldim ve Galatasaray’ın haklarını görmeseniz de savunduğum için içim vicdanen çok rahat. Çok fazla kararımız eleştirilebilir. İstediğimiz her şey olmadı. Yapılanlar belki de yeterli gelmedi. Bunların hepsine saygım sonsuz. Bazen sokak kavgası yapmanız bekleniyor. Hangi aldığınız kararların Galatasaray'ın bekası için hangi diğer kararı etkilediğini size anlatamıyorum. Hakemlerle ilgili arkasını dönenleri anlatamıyorum. Bakın bugün Tahkim Kurulu görevden alınan hakemleri geri getirdi. Beşe iki ile o hakemler geri geldi. Her gün böyle bir şey ile uğraşıyoruz ve Türk futbolu batmış durumda.”

“GALATASARAY VE FENERBAHÇE’Yİ KAVGA ETTİRME İRADESİ VAR” 

“Rakip takımlarla ilişkiler… Geldikten sonra Türk futbolunda gördüğüm resim şuydu: Sektörün en büyük gelir yaratıcısı ve taraftarı olan Fenerbahçe ve Galatasaray’ı kasıtlı olarak birbiriyle kavga ettirerek Türk futbolunu geride kalan yüzde 20 ile yönetme iradesi vardı. Bugün hala var. Bugün hepsini sizinle beraber konuşuyoruz. Hepiniz resmi görüyorsunuz. Çok normal bir senaryo içinde çalışmıyoruz. Her gün ciddi anlamda şapkadan tavşan çıkarma durum var. Bütün bunları yaparken de aldığımız her kararda Galatasaray'ın  geleceğini düşünme mecburiyetimiz var. Şu anlamda ben ve arkadaşlarımın vicdanı çok rahat. Kendi dönemimizin devamını sağlamak ve Galatasaray'ın geleceği için sıkıştığımız her anda Galatasaray'ın geleceği için doğru olduğuna inandığımız kararı aldık. O kararın sonucunda Galatasaray yaşayacak ama dediğim gibi vicdanım çok rahat. Üzdüğüm arkadaşlarımız varsa bu süreçte, eğer hayal kırıklığına uğrattımız arkadaşımız varsa gerçekten şahsen çok üzgünüm ve kendilerinden özür diliyorum. Sevgili Zeynep ümidini kaybetme. Kadınlar özellikle, lise mezunu kadınlarımızın sayısı göz önüne alınırsa, aktif kadın sayımızın Galatasaray'da sayısının artmasıyla beraber Galatasaray ilk kadın başkanı görecek camia olacak. Buna inancım sonsuz.”

“FARK YARATAMAYACAKSAM KOLTUKTA OTURMAMIN MANASI YOK” 

“Benim için bu koltukta oturmanın, fark yaratamayacaksam hiçbir anlamı yok. Fark yaratmanın çok zor olduğu bir dönemde aday olduğumu biliyorum. Aday olurken bütün yönetim kurulunda yer arkadaşlarıma bu sahneyi anlattım. Arkadaşlarıma dedim ki, Galatasaray tarihin en zor döneminde aday oluyoruz. İlk mali genel kurulda aklanmamayla karşı karşıya kalabiliriz. Çünkü bu zor yolda, çok büyük bir risklerle karşılaşacağımızı, yaptığımız bazı şeylerin görülmeyeceğini biliyordum. Tekrar söylüyorum vicdanım rahat. Sizlerin vereceği her türlü karara bugüne kadar duyduğum gibi saygı duyuyorum. Galatasaray değerlerine içimde yaşamaya her ne sonuç çıkarsa çıksın devam edeceğim.  Benim Galatasarayım benimle yaşamaya devam edecek. Bu süreç içerisinde bana destek veren bilaistisna birbirinden çok sevdiğim bütün ekip arkadaşlarıma, sırtıma dokunarak başkan pes etme, yürüdüğün yolda yanındayız diyen üyelerimize, beni Galatasaray'ı çok sevdiği için konu bazlı konuların hallolması için eleştirenlere huzurunuzda çok teşekkür ediyorum.” 

“HİÇBİR ZAMAN PES ETMEDİM”

“Sevgili Galatasaraylılar. Galatasaray için hiçbir zaman pes etmedim. Çünkü insan sevdiği için pes etmez. Sizlere konuşmam bitirirken sevgili İlker Canalp’in projeksiyonda gösterdiği, bir mektup var. Onun son bölümünü okuyacağım: 

“Beni fazla bağımsızlıkla hareket ettiğim için kınayanlara cevaben… Bunlar sonucunda ortaya çıkan zararlara değinmeden, yalnızca yardımcı olunmasından başka bir şey istemediğime inanmanızı rica ediyorum. Kuru eleştirilerle yetinmeyi bir kenara bırakarak, kulübün menfaatlerini korumak için yapılması gereken ve her defasında tek başıma yapmak durumunda kaldığım zor ve utandırıcı işlerin yapılması için ellerini taşın altına koyabilirler. Yetki talebi olanlar, herhangi bir davet ya da her şeyin başkan tarafından halledilmesini beklemeksizin sorumluluk alabilirler. Daha sonra bin bir güçlükle toplantı düzenlediğinizde bu konular sadece şaka yaptık geliştirilmektedir.  Bu bir hırs meselesi değildir. Önderlik sadece bir kişide olmalıdır; ancak böylelikle tüm eylem ve düşüncede birlikteliğe ulaşılabilir. Kulüp bende bu iki niteliğin olduğuna hemfikirse bu işin bana bırakılmasını rica ediyorum. Kulübü yakinen bilen bir kişi, kulübün çıkarlarını heterojen bir gruptan daha iyi gözetecektir. Sonuç olarak, önemli kararları her zaman danıştığımız üyelerimizin, çok fazla detaylara müdahale etmemelerini ve kendi girişimleriyle kulübü ilgilendiren herhangi bir eylemde bulunmamalarını rica ediyorum. İç düzeni ve devamını sağlayabilmenin tek yolu budur. İmza Ali Sami Yen. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.”

Genel Kurulumuzda yapılan oylama sonucunda Galatasaray Spor Kulübü 89. Yönetim Kurulu, idari ve mali açıdan ibra edildi. Galatasaray Spor Kulübü 90. Yönetim Kurulu ise idari açıdan ibra edilmezken mali olarak ibra kararı verildi. İki dönemin Denetim Kurulu için de ibra yönünde karar çıktı. 

2021 yılının ilk 6 aylık dönemi için kullanılan toplam 1372 oy ibra yönünde 918, ibrasızlık yönünde 421, 32 çekimser ve 1 geçersiz oy sonucunda bu dönem idari açıdan ibra edildi.

2021 yılının ilk 6 ayı için kullanılan toplam oy 1372 ibra yönünde 958, ibrasızlık yönünde 377, 36 çekimser ve 4 geçersiz oy sonucunda bu dönem mali açıdan ibra edildi.

2021 yılının ikinci dönemi için kullanılan toplam 1383 oyla birlikte 566 ibra, 801 ibrasızlık, 16 çekimser oy sonucuyla bu dönem idari açıdan ibra edilmemiştir.

2021 yılının ikinci dönemi için kullanılan toplam 1385 oyla birlikte 718 ibra, 638 ibrasızlık, 29 çekimser oy sonucuyla bu dönem mali açıdan ibra edilmiştir.

SEÇİME GİDİLECEK

Başkan Burak Elmas, oylama sonrası kürsüye gelerek, “Sayın Divan Başkanım, saygıdeğer Galatasaraylılar. Genel Kurulumuzun uzun saatler sonrası almış olduğu karar tüm camiamıza hayırlı olsun. Bizler bugüne kadar elimizden geldiğince tüm emeğimizi vererek hizmet etmeye çalıştık. Dolayısıyla hakkınızı helal edin. Bizler hemen acilen önümüzdeki hafta tüzüğümüz gereği 87.22 maddenin gereğini yerine getirerek vermiş olduğunuz kararı uygulamaya sokacağız.  Hepinize bu saate kadar beklediğiniz için teşekkür ederim.” diye konuştu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi